coronamaatregelen voor koren

Hier verzamelen we alle corona-updates, stellen we een FAQ en toolkit met leidraad ter beschikking met het oog op een veilige heropstart van de koorwerking.

Alle recente info

Nieuws

Advies
Activiteiten (ook repetities) mogen opnieuw plaatsvinden volgens de door de bevoegde minister(s) goedgekeurde sectorale protocollen.
Amateurkunsten
De verstrengde maatregelen, en de communicatie errond, in de provincie Antwerpen verhitten de gemoederen. We vragen overleg en dialoog!
Koor&Stem vzw
Wie herkent zich in dit profiel? Het gaat om een deeltijdse functie (50%) van onbepaalde duur. Solliciteren kan t.e.m. 15 augustus.
Festival
Deze zomer gaat Laus Polyphoniae 2020 ook de online toer op.
Advies
Wat verandert er wel of niet voor koren? Een update naar aanleiding van het ministeriële besluit van 29 juli.
Zingen op school
Wat als... je zes superdocenten samen zet? Plezier alom, natuurlijk, dat zal je meteen merken! Het laatste filmpje...
Advies
De meest opvallende maatregelen zijn de verplichte onderlinge afstand van 2m en mondmaskers voor zangers vanaf 12 jaar
Advies
Vanaf 1 juli is repeteren en concerten geven weer toegelaten! Uiteraard met enkele belangrijke maatregelen en beperkingen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Vormingen

Dankzij een aantal praktische aanpassingen kunnen kinderen toch al heerlijk samen zingen tijdens de zomerkampen. Voor het najaar programmeren we voorzichtig enkele kleinschalige vormingen. Indien de veiligheidssituatie dat vereist, zoeken we een online alternatief.

14 oktober 2020
Mechelen
leerkrachten
Kleuters houden van zingen en bewegen. Tijdens deze vorming werk je via grafische partituren en verhaaltjes op een speelse manier aan praktische oefeningen die je gemakkelijk met kleuters kan doen.
19 januari 2021
Mechelen
leerkrachten
Samen zingen is plezierig en gezond, het versterkt de samenhang van je klasgroep en verbetert de concentratie. Je plant het dus best regelmatig in tijdens de schooluren. Dat kan kort of lang, serieus of speels.

Zoekertjes

Kør zoekt mannen

Hoboken
koor zoekt zanger(s)

Enthousiast, circa 20-koppig koor zoekt mannelijke stemmen. Zoals de meeste koren, zijn ook wij op zoek naar gemotiveerde mannelijke zangers om ons koor te vervoegen.

koor zoekt dirigent
Lanaken
koor zoekt zanger(s)
Hasselt
koor zoekt zanger(s)
Erps Kwerps ( Kortenberg)
organisatie zoekt begeleider, dirigent
Eke-Nazareth

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Dat kunnen wedstrijden, festivals, educatieve of meerkorenprojecten zijn die zich richten naar specifieke doelgroepen binnen de koorwereld of daarbuiten.

In deze coronatijden zal ook Koor&Stem jullie geregeld samen van thuis uit aan het zingen zetten!
Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR, Födekam en A Cœur Joie.
Tussen oktober 2018 en december 2020 werkt Koor&Stem mee aan een Europees project waarbij we muziek gebruiken als middel voor sociale participatie.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

 

 

 

Terug naar boven