#zing in uw kot

Het kantoor en de bib van Koor&Stem zijn tot nader bericht gesloten. We telewerken en zijn per mail bereikbaar. Met ons digitaal aanbod proberen jullie geregeld samen van thuis uit aan het zingen zetten... Hou vol, blijf gezond en #zinginuwkot

Meer info

Nieuws

Hier verzamelen we alle corona-updates, stellen we een FAQ en leidraad ter beschikking met het oog op een veilige heropstart van de koorwerking.
Zingen op school
Met het liedje 'De fanfare speelt in de straat' kan je aan de slag vanaf de 2de kleuterklas. Je kan het zelfs inzetten als vaderdaggeschenk.
Internationaal
Lara Denies, student compositie aan het conservatorium Antwerpen, eindigde als eerste in haar categorie. In de categorie DKO was dat Stijn Dierckx.
Dirigeren
Je mag je individueel kandidaat stellen of in duo met een dirigent uit een andere taalgemeenschap.
Festival
Op 7 juni nodigen BOZAR en Koor&Stem je uit om deel te nemen aan verschillende online workshops over zingen, ritme en ademtechnieken...

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Vormingen

Ook dit koorseizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorbesturen, dirigenten, leerkrachten lagere school. Met opleidingen, ontmoetingen, workshops, infosessies...

ONLINE
7 juni 2020
Thuis
zangers, koorgroepen
Op 7 juni nodigen BOZAR en Koor&Stem je uit om deel te nemen aan verschillende online workshops . Raadpleeg hier het programma van de dag.
ONLINE
7 juni 2020
Thuis
zangers, dirigenten, kinderen
FootboxG (Urban Center Brussels), Belgisch beatbox-kampioen in 2018 en 2019, zal je op een speelse en fantasierijke manier kennis laten maken met deze discipline.
ONLINE
7 juni 2020
Thuis
zangers, dirigenten, kinderen
Anita Daulne laat je kennismaken met drie Afrikaanse en Aboriginal liedjes die voor iedereen toegankelijk zijn.
ONLINE
7 juni 2020
Thuis
zangers, dirigenten, kinderen
Maak je lichaam wakker en warm je op om te zingen! Met haar "Voice & Physique" methode, is dat het doel van Panda van Proosdij's workshop.

Zoekertjes

Orgelist gezocht

Kampenhout
dirigent zoekt begeleider

Na het onverwachte overlijden van onze orgelist zoeken wij een nieuwe orgelist voor ons kerkkoor (O.-L.-Vrouwparochie Kampenhout) Wij zijn een koor met een 20 tal zangers.

dirigent zoekt dirigent
Mechelen
koor zoekt dirigent
Zoersel
koor zoekt begeleider, dirigent
Bornem
dirigent zoekt begeleider
Bouwel

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Dat kunnen wedstrijden, festivals, educatieve of meerkorenprojecten zijn die zich richten naar specifieke doelgroepen binnen de koorwereld of daarbuiten.

Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR, Födekam en A Cœur Joie.
In deze coronatijden zal ook Koor&Stem jullie geregeld samen van thuis uit aan het zingen zetten!
Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Tussen oktober 2018 en december 2020 werkt Koor&Stem mee aan een Europees project waarbij we muziek gebruiken als middel voor sociale participatie.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

 

 

 

Terug naar boven