You are here

Een nieuw koor ging van start in 2017: BevocaL, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie taalgemeenschappen, Koor&Stem, Fédération Chorale Wallonie-Bruxelles A Cœur Joie en Musikverband Födekam Ostbelgien.

Jonge vocale talenten

BEvocaL is een nieuw jeugdkoor voor jonge vocale talenten van 18 tot 30 jaar uit het hele land. Je zingt onder leiding van een gerenommeerde internationale dirigent en ontwikkelt je zangstem met een professionele stemcoach. Je ontdekt hoe leuk het is om samen te zingen met jongeren uit de drie taalgemeenschappen. Uiteraard volgen er geregeld concerten!

Artistieke leiding

De dirigente van het koor is Maria van Nieukerken (NL). Zij is artistiek leider en dirigent van het professionele kamerkoor PA’dam, Toonkunst Rotterdam en Kamerkoor Toonkunst Rotterdam. Ze was enkele jaren dirigente van het Nederlands Studentenkamerkoor en dirigeerde ook het Eurochoir in Utrecht. Maria stond op vele internationale podia met gerenommeerde koren en orkesten en zetelt in tal van internationale jury's en muziekcommissies. Zo is zij momenteel adviseur voor de European Choral Association – Europa Cantat. In Bevocal wordt ze bijgestaan door een vocal coach Joris Derder en door een tricolore muziekcommissie bestaande uit Jeroen Keymeulen, Rainer Hilger en Antoni Sykopoulos.  

Muzikale aanpak

Het koor repeteert verschillende weekends per jaar en één week tijdens de zomervakantie. Na afloop van de repetitiemomenten zijn er regelmatig concerten, klein en groot. In het koor is er plaats voor 24 vaste zangers en 2 reservezangers per stem. De selectie van de zangers gebeurt op basis van audities. Het repertoire van het koor is erg gevarieerd. In verschillende genres, diverse talen, hedendaags uit binnen- en buitenland, pop- en musicalarrangementen... 
 

Meer info

Ga naar www.bevocal.be
www.mariavannieukerken.com
Musikverband Födekam Ostbelgien
A Cœur Joie 
Ons Youtubekanaal
Volg ons op Facebook

Wil je meedoen met BEvocaL? 

  • Je bent tussen 18 en 27 jaar op het moment van de auditie
  • Je bent beschikbaar op de repetitiedata
  • Je engageert je voor 2 à 3 jaar
  • Je kan zelfstandig partituren instuderen
  • Je spreekt een woordje Engels

We houden regelmatig auditie

  • 21 oktober 2017 in Brussel
  • 30 november 2017 in Gent 
  • 17 februari 2018 in Luik.

Heb je nog vragen over BEvocaL of over de audities? 
Neem dan contact met ons op via het mailadres info [at] bevocal.be.
Inschrijven

BEvocaL stelt zich voor

BEvocaL stelt zich in het Duits, Nederlands , Frans en Engels!

BEVocal Oostende

Vanaf het najaar van 2017 staat BEvocaL op verschillende podia in België. 12 november 2017 in Brussel, 28 januari 2018 in Skt. Vith, 6 mei 2018 in Brussel, 27 mei 2018 in Namen, 23 september 2018 in Mol.

BEvocaL – het Belgisch Nationaal Jeugdkoor is een initiatief van de koorfederaties van de drie taalgemeenschappen, Koor&Stem, Fédération Chorale Wallonie-Bruxelles A Cœur Joie en Musikverband Födekam Ostbelgien. 

BEvocaL mag rekenen op de gewaardeerde steun van onze partners: Cultuur-Culture - Cultureel samenwerkingsakkoord van de Vlaamse Gemeenschap en de Franse Gemeenschap, de Duitstalige Gemeenschap, BOZAR, Paleis voor Schone Kunsten Brussel, de Nationale Loterij, het Vlaams Radio Koor, CAV&MA en Musiq3.

Terug naar boven