Tickets World Choir Games nu beschikbaar hier

Sluiten

U bent hier

Bijna 1000 en meer dan 35 000 aangesloten koren en zangers. Daar zijn we best trots op! Voor het koorlidmaatschap krijg je dan ook heel wat terug, ons vernieuwde aanbod ontdek je op deze pagina. Zeker in het nieuwe lidjaar doen we extra ons best zodat jullie opnieuw volop kunnen gaan zingen en genieten!

Ledenpakket

Vormingen en opleiding

Dirigentenopleidingen, inspiratiemomenten, repertoiredagen, zangavonden... Als aangesloten koor heb je korting op onze activiteiten. (En hou zeker ook ons nieuwe online aanbod in de gaten!) 

Impulssubsidie

Via onze provinciale afdelingen kan je een impulssubsidie aanvragen om jouw project te ondersteunen. Wat zijn de voorwaarden? Welke stappen moet je zetten? 

nieuw

Koorcoaching

Een duwtje in de rug nodig om van start te gaan? Werkpunten aanpakken? We sturen een koorcoach bij je langs die aan de slag gaat met stemvorming, koorklank, repertoire of uitvoering. 

Verzekeringen

De BA-verzekering en rechtsbijstand is wettelijk verplicht en kan je gemakkelijk nemen bij ons. Zo zit je safe als het misgaat! Optioneel ook voor persoonlijke ongevallen, lokalen en tijdelijke medewerkers. 

Persoonlijk advies

Hulp nodig bij je repertoirekeuze? Met de handen in het haar door een bestuurskwestie? Onze koorconsulenten geven artistiek en organisatorisch advies op maat. 

We bieden podiumkansen

Het hele jaar organiseert of werkt Koor&Stem mee aan evenementen,  projecten en festivals om podiumkansen te creëren voor koren: we haalden o.a. de World Choir Games naar Vlaanderen in 2021. 

Vinger aan de pols

De zin om opnieuw aan de slag te gaan en samen in groep te zingen is groot! Hou onze website en communicatie in de gaten houden zodat je repetities en evenementen veilig kan organiseren. 

Gratis zoekertjesrubriek 

Op zoek naar een dirigent, een open repetitie, extra zangers nodig of een repetitielokaal? Via onze zoekertjesrubriek bereik je heel wat dirigenten, zangers, koren en publiek uit heel Vlaanderen.

Lees verder onder het citaat

Dit lidjaar vieren we feest want dan bestaat Koor&Stem 20 jaar! Volg onze communicatiekanalen en ontdek hoe we zingen voor jou (nog) leuker kunnen maken...

Bibkaart voor jouw dirigent

Koor&Stem heeft een unieke muziekbibliotheek waar dirigenten sinds jaar en dag komen voor repertoireadvies.  Als aangesloten koor krijg je 1 bibkaart gratis t.w.v. 15 euro. 

nieuw

Podcast

Evita Nossent praat maandelijks met gasten die een gemeenschappelijke liefde voor koormuziek en het samen zingen hebben.

nieuw

Koorklank

Koorklank is onze website voor koordirigenten met nieuws en inspiratie, repertoiretips en downloadbare partituren.  Maak er kennis met koorcomponisten uit Vlaanderen en hun werk! 

Concertkalender via UiT

Concerten toevoegen aan onze concertkalender kan via de UiT-databank en als aangesloten koor maak je kans om op onze homepage te worden gepromoot!

Stemband magazine

Stemband magazine is ons tijdschrift. Het bevat interviews, repertoiretips, actuele bijdragen over koormuziek, nieuws en kalender.


Doe een koorlidmaatschap cadeau!

Ken je een opstartend koor of een koor* dat graag bij ons wenst aan te sluiten? Doe dan een koorlidmaatschap cadeau en ontvang een korting van 20% op je eigen koorlidmaatschap. Je geeft het koorleven in Vlaanderen een extra duwtje in de rug. Het nieuw aangesloten koor krijgt een gratis lidmaatschap tot 30 september 2022 t.w.v. €90. Enkel de verzekeringen dienen wel betaald te worden.

*Subgroepen van een hoofdkoor gelden niet als nieuw aangesloten koor. Dit aanbod is geldig tot en met 15 november 2021.

Formules & tarieven

Hier vind je onze verschillende lidmaatschapsformules met bijhorende tarieven. Want naast het standaardlidmaatschap voor koren bestaat ook de mogelijkheid om als koorfamilie aan te sluiten, met uitbreiding van het koorcoachingspakket. In het lidjaar 2021-22 verdubbelen we bovendien het aantal uren voor koren aangesloten in het coronajaar 2020-2021.

 

 

standaard
 

1 okt 2021 – 30 sept 2022

- voor koren zonder subgroepen -

standaard ledenpakket
BA-verzekering
optioneel extra verzekeringen

koorcoaching
6 uur standaard coaching
6 uur coronacompensatie* 

 

€90 Lidgeld koor  
€1 BA-verzekering pp.  
€2 PV-verzekering pp. optioneel
€38 Lokalenverzekering optioneel
     

*Enkel van toepassing voor koren die ook lid waren in het (corona)lidjaar 2020-2021

 

 

 

koorfamilie**
 

1 okt 2021 – 30 sept 2022

- voor koren met subgroepen -

standaard ledenpakket
BA-verzekering
optioneel extra verzekeringen

koorcoaching
6 uur standaard coaching
6 uur coronacompensatie*
-
2 uur uitbreiding per
aangesloten subgroep 
 

 

€90 Lidgeld koorfamilie  
€40 Lidgeld subgroep optioneel
€1 BA-verzekering pp.  
€2 PV-verzekering pp. optioneel
€38 Lokalenverzekering optioneel
     

**Een koorfamilie is een koor met eenzelfde bestuur maar met verschillende subgroepen. Bvb. het volwassenenkoor is dan hoofdkoor en het jeugdkoor en kinderkoor zijn subgroepen. Zij betalen 1x €90 + 2x €40 + BA-verzekering per persoon.

 

nieuw

 

 

nieuwe aansluiting
 

instapmoment - 30 sept 2022

- lidgeld pro rata, verzekering aan 100% -

standaard ledenpakket
BA-verzekering
optioneel extra verzekeringen

koorcoaching
6 uur standaard coaching
-
(2 uur uitbreiding
per aangesloten subgroep) 

 

 

€90 Lidgeld koor(familie) pro rata
€40 Lidgeld subgroep pro rata
€1 BA-verzekering pp. 100%
€2 PV-verzekering pp. optioneel
€38 Lokalenverzekering optioneel
     

 

lid worden met je koor

Nog geen lid van Koor&Stem maar willen jullie dat wel graag worden? Goed idee! Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met je op om je lidmaatschap meteen van start te laten gaan! We vragen aanvankelijk wat basisinformatie van het koor en contactgegevens van het bestuur. 

 
1 Begin 2 Profiel koor 3 Bestuur 4 Bevestigen 5 Voltooid

Dit aanmeldingsformulier is voor koren die voor het eerst lid willen worden van Koor&Stem. Wie vorig jaar al was aangesloten, moet in ons ledenportaal zijn voor de hernieuwing van het lidmaatschap.

Wat is de samenstelling van jouw koor? Meerdere labels zijn mogelijk.
Mag een indicatief cijfer zijn, exacte aantal kan later worden bijgesteld.

Individueel

Het is ook mogelijk om een individueel lidmaatschap te nemen bij Koor&Stem. Als kennismaking met onze werking is dit een interessante formule voor bijvoorbeeld leerkrachten uit de lagere school, instrumentalisten of begeleiders van contactkoren als kennismaking met onze werking. Op die manier kan je ook genieten van enkele lidmaatschapsvoordelen!

  • Korting op onze activiteiten en vormingen
  • Het tijdschrift Stemband 4x per jaar in je bus
  • Een gratis bibliotheekkaart en toegang tot onze bib
  • Advies bij onze medewerkers...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Kinderkoor Mais Quelle Chanson uit Gent

Ledenportaal

Eenmaal je lidmaatschap geactiveerd, kan je via het ledenportaal van Koor&Stem de leden van je koor beheren.

Eén persoon in het koor is verantwoordelijk - de ledenadministrator - en die krijgt van ons een persoonlijke login. De persoonsgegevens van alle koorleden dienen daar te worden in opgenomen. Dan begint het lidmaatschap te lopen en wordt de verzekeringspolis van kracht. Ook voor de heraansluiting moeten jaarlijks in september de persoonsgegevens worden geactualiseerd. Op basis van die nieuwe informatie ontvang je een factuur en na betaling kan je doorlopend genieten van alle voordelen verbonden aan het lidmaatschap. De ledenadministrator en de voorzitter van je koor worden hiervan jaarlijks tijdig op de hoogte gebracht.

Ga naar ledenportaal

Vragen?

Tessa Janssen
Medewerker secretariaat en ledenadminstratie
tessa.janssen [at] koorenstem.be
03 202 86 57

Login nodig?

Margriet Czerwiec
Medewerker secretariaat en ledenadminstratie
info [at] koorenstem.be
03 237 96 43

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven