U bent hier

Bijna 1000 en meer dan 35 000 aangesloten koren en zangers. Daar zijn we best trots op! Voor het koorlidmaatschap krijg je dan ook heel wat terug, ons vernieuwde aanbod ontdek je op deze pagina. Zeker in het nieuwe lidjaar doen we extra ons best zodat jullie opnieuw volop kunnen gaan zingen en genieten!

Ledenpakket

Vormingen en opleiding

Dirigentenopleidingen, inspiratiemomenten, repertoiredagen, zangavonden... Als aangesloten koor heb je korting op onze activiteiten. (En hou zeker ook ons nieuwe online aanbod in de gaten!) 

Impulssubsidie

Via onze provinciale afdelingen kan je een impulssubsidie aanvragen om jouw project te ondersteunen. Wat zijn de voorwaarden? Welke stappen moet je zetten? 

Koorcoaching

Een duwtje in de rug nodig om van start te gaan? Werkpunten aanpakken? We sturen een koorcoach bij je langs die aan de slag gaat met stemvorming, koorklank, repertoire of uitvoering. 

Verzekeringen

De BA-verzekering en rechtsbijstand is wettelijk verplicht en kan je gemakkelijk nemen bij ons. Zo zit je safe als het misgaat! Optioneel ook voor persoonlijke ongevallen, lokalen en tijdelijke medewerkers. 

Persoonlijk advies

Hulp nodig bij je repertoirekeuze? Met de handen in het haar door een bestuurskwestie? Onze koorconsulenten geven artistiek en organisatorisch advies op maat. 

We bieden podiumkansen

Het hele jaar organiseert of werkt Koor&Stem mee aan evenementen,  projecten en festivals om podiumkansen te creëren voor koren. Zo organiseren we bijvoorbeeld 3x per jaar presentatiefestivals.

Jouw koor op de kaart

We zetten jouw koor op de kaart via een nieuwe tool op onze website om een koor te vinden in Vlaanderen en Brussel. 

Tool voor ledenbeheer

Koren die zijn aangesloten bij Koor&Stem gebruiken het platform Twizzit. Dat is een efficiënt en gebruiksvriendelijk ledenbeheersysteem, CRM, planningstool incl. chatfunctie voor de leden. 

Nieuw

Lees verder voor meer...

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Gratis zoekertjesrubriek 

Op zoek naar een dirigent, een open repetitie, extra zangers nodig of een repetitielokaal? Via onze zoekertjesrubriek bereik je heel wat dirigenten, zangers, koren en publiek uit heel Vlaanderen.

Concertkalender via UiT

Concerten toevoegen aan onze concertkalender kan via de UiT-databank en als aangesloten koor maak je kans om op onze homepage te worden gepromoot!

Bibkaart voor jouw dirigent

Koor&Stem heeft een unieke muziekbibliotheek waar dirigenten sinds jaar en dag komen voor repertoireadvies.  Als aangesloten koor krijg je 1 bibkaart gratis t.w.v. 15 euro. 

Koorklank

Koorklank is onze website voor koordirigenten met nieuws en inspiratie, repertoiretips en downloadbare partituren.  Maak er kennis met koorcomponisten uit Vlaanderen en hun werk! 

 

 

Cadeaulidmaatschap voor een bevriend koor

Kan je een opstartend koor, vocaal ensemble of zanggroep uit jouw regio of vriendenkring overtuigen bij Koor&Stem aan te sluiten? Doe dan een koorlidmaatschap cadeau en ontvang zelf een korting van 20% op het lidgeld van jouw koor. 

Meer info

Formules & tarieven

Hier vind je onze verschillende lidmaatschapsformules met bijhorende tarieven. Want naast het standaardlidmaatschap voor koren bestaat ook de mogelijkheid om als koorfamilie aan te sluiten, met uitbreiding van het koorcoachingspakket. 

 

 

standaard
 

1 okt 2022 – 30 sept 2023

- voor koren zonder subgroepen -

standaard ledenpakket
BA-verzekering
optioneel extra verzekeringen

koorcoaching
6 uur standaard coaching 

 

€95 Lidgeld koor  
€1,10 BA-verzekering pp.  
€2,20 PV-verzekering pp. optioneel
€40 Lokalenverzekering optioneel
     

 

 

 

koorfamilie**
 

1 okt 2022 – 30 sept 2023

- voor koren met subgroepen -

standaard ledenpakket
BA-verzekering
optioneel extra verzekeringen

koorcoaching
6 uur standaard coaching
-
2 uur uitbreiding per
aangesloten subgroep 
 

 

€95 Lidgeld koorfamilie  
€45 Lidgeld subgroep optioneel
€1,10 BA-verzekering pp.  
€2,20 PV-verzekering pp. optioneel
€40 Lokalenverzekering optioneel
     

**Een koorfamilie is een koor met eenzelfde bestuur maar met verschillende subgroepen. Bvb. het volwassenenkoor is dan hoofdkoor en het jeugdkoor en kinderkoor zijn subgroepen. Zij betalen 1x €95 + 2x €45 + BA-verzekering per persoon.

 

 

 

nieuwe aansluiting
 

instapmoment - 30 sept 2023

- lidgeld pro rata, verzekering aan 100% -

standaard ledenpakket
BA-verzekering
optioneel extra verzekeringen

koorcoaching
6 uur standaard coaching
-
(2 uur uitbreiding
per aangesloten subgroep) 
 

 

€95 Lidgeld koor(familie) pro rata
€45 Lidgeld subgroep pro rata
€1,10 BA-verzekering pp. 100%
€2,20 PV-verzekering pp. optioneel
€40 Lokalenverzekering optioneel
     

 

lid worden met je koor

Nog geen lid van Koor&Stem maar willen jullie dat wel graag worden? Goed idee! Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.  Om je lidmaatschap van start te kunnen laten gaan vragen we wat basisinformatie van het koor en contactgegevens van het bestuur. Eenmaal je lidmaatschap geactiveerd, kan je via het platform Twizzit de leden van je koor beheren.

 
1 Begin 2 Profiel koor 3 Bestuur 4 Bevestigen 5 Voltooid

Dit aanmeldingsformulier is voor koren die voor de allereerste keer lid willen worden van Koor&Stem. Wie vorig jaar al was aangesloten, moet in Twizzit zijn voor de hernieuwing van het lidmaatschap.

Wat is de samenstelling van jouw koor? Meerdere labels zijn mogelijk.
Mag een indicatief cijfer zijn, exacte aantal kan later worden bijgesteld.

Individueel lidmaatschap

Het is ook mogelijk om een individueel lidmaatschap te nemen bij Koor&Stem. Als kennismaking met onze werking is dit een interessante formule voor bijvoorbeeld leerkrachten uit de lagere school, instrumentalisten of begeleiders van contactkoren als kennismaking met onze werking. Op die manier kan je ook genieten van enkele lidmaatschapsvoordelen!

De bijdrage voor een individueel lidmaatschap bedraagt €40 voor een jaar.

  • Korting op onze activiteiten en vormingen
  • Korting op activiteiten van partners zoals bv. Koorlink, Vlaams Radio Koor, Middagconcerten Antwerpen, ...
  • Een gratis bibliotheekkaart en toegang tot onze bib
  • Advies bij onze medewerkers...

Hier aanmelden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Kinderkoor Mais Quelle Chanson uit Gent

Ledenbeheer

Eenmaal je lidmaatschap geactiveerd, kan je via het platform Twizzit de leden van je koor beheren.

Koren die zijn aangesloten bij Koor&Stem gebruiken voortaan het platform Twizzit. Dat is een efficiënt en gebruiksvriendelijk ledenbeheersysteem, CRM, planningstool en verschillende optionele modules om de interne en externe communicatie te ondersteunen, een eenvoudig financieel pakket, … Het zijn maar enkele van de extra features die het platform biedt. 

Ga naar ledenbeheer

Vragen?

Tessa Janssen
Medewerker secretariaat en ledenadminstratie
ledenbeheer [at] koorenstem.be
03 202 86 57

Login nodig?

Margriet Czerwiec
Medewerker secretariaat en ledenadminstratie
ledenbeheer [at] koorenstem.be
03 237 96 43

Terug naar boven