Nieuws

Zingen op school
In Zingende school Berk en Beuk brengt schoolkoor De Muziekboom de kerstmusical Volg die ster. De opbrengst gaat integraal naar de Warmste Week.
In Lokeren verwelkomen we de eerste Zingende School uit het bijzonder onderwijs: de Vinderij. Tijdens een heuse verjaardagsshow werd het logo van de Zingende School uitgereikt.
Koor&Stem vzw
Op zondag 5 november 2023 overleed Urbain Van Asch, dirigent van zovele koren, voorvechter van Vlaamse koormuziek en een gewaardeerde vriend.
Ben je tussen 17 en 26 jaar oud en een gepassioneerde koorzanger? Dan kan je misschien wel meezingen in het World Youth Choir volgende zomer.
Internationaal
Het EU Songbook ontvangt op dinsdag 7 november de European Citizen's prize in Europees Parlement. De ceremonie wordt opgeluisterd door Clari Cantores onder leiding van Michiel Haspeslagh.
Op zoek naar fijn repertoire om samen te zingen met personen met dementie? Deze bundel bevat 12 liedjes verbonden aan de seizoenen met akkoorden en is gelinkt aan een Spotifylijst.
Op 19 november organiseert Bozar een infosessie voor koordirigenten die nieuwsgierig zijn naar het nieuwe repertoire en eventueel geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan Let's Zing Ensemble (de opvolger van Singing Brussels) met hun koor.
Zingen op school
In Wingene zijn er sinds dit jaar maar liefst twee Zingende scholen: Naast VBS Wildenburg heeft nu ook de Centrumschool zich geëngageerd om meer te gaan zingen.
Onderzoek
De Vrije Universiteit Brussel en de KU Leuven voeren een grootschalig onderzoek uit bij deelnemers, leden en vrijwilligers van sociaal-culturele organisaties in Vlaanderen en Brussel.
Scholen krijgen de smaak van het zingen te pakken. Op diverse plaatsen in Vlaanderen worden er dit najaar schoolzangdagen georganiseerd. 
In het weekend van 13 tot 15 oktober weerklinkt koormuziek in al zijn facetten in Flagey tijdens de Flagey Choir Days.
Podiumkans
Show- en popkoren zijn de laatste jaren fel in opmars. Ook het Europees Muziekfestival voor de Jeugd wil aan hen een podium bieden. Van 26 t.e.m. 29 april 2024.

Pagina's