U bent hier

Kinderen houden van zingen. Het is leuk en gezond. De schoolomgeving is de ideale plek om de fundamenten te leggen van een positieve muzikale identiteit. Zingt jouw school al regelmatig? Of zou je dat graag willen? Dan zoeken wij jou en jij ons.

Bepaal je eigen schooldoel

Als Zingende School engageer je je om bewust bezig te zijn met zingen op school. Dat kan op veel manieren: Je school heeft een schoolkoor of zet ieder jaar een grootouderfeest op waarbij de leerlingen zingen met oma's en opa's. Sommige scholen maken een musical of schreven zelfs een schoollied dat bij iedere belangrijke gebeurtenis de juiste toon treft. Of misschien heb je een duwtje en wat inspiratie nodig om met enkele eenvoudige tools in gang te schieten. Dan is de Zingende School iets voor jouw school! Meld je aan en geef zelf aan waar je dit schooljaar op werkt.

Koor&Stem ondersteunt en inspireert

Koor&Stem helpt je om een Zingende School te worden. Koor&Stem biedt inspiratie, advies en (kortingen bij) vorming. Zo organiseren we tijdens het eerste weekend van oktober steeds de Dag van de Zingende Leerkracht. Kort voor de paasvakantie organiseren we een tweede vormingsmoment  én reiken we de prijs van de Zingende School van het Jaar uit. Scholen die dat wensen ontvangen bovendien een schoolpoortlogo Zingende School, zodat je je engagement kan delen met ouders en de buitenwereld. En via onze website ontdek je hoe onze Zingende School-community groeit.

Lerend netwerk

Onze droom is dat de Zingende Scholen elkaar kennen en ontmoeten en ervaringen en kennis delen. Tijdens de intervisie in maart luisteren we naar elkaars vragen en leren we van elkaars ideeën. Leren zingen en zingend leren.

Hoeveel kost het?

Aanmelden als Zingende School kost niets. Via onze nieuwsbrief en website ontvang je gratis advies en inspiratie. Als geregistreerde Zingende School krijg je korting op onze vormingen. Op de Dag van de Zingende Leerkracht kom je met twee voor de prijs van één. Ontdek ons aanbod en bepaal zelf je budget. Het schoolpoortlogo wordt je kostenloos toegestuurd en kan je ieder schooljaar dat je meedoet gewoon opnieuw uithangen.

Zingende School

Blijf op de hoogte

6x per jaar sturen we je onze nieuwsbrief met nieuwtjes, aankondigingen van vormingen en allerlei info over zingen op school.

Hoe werkt het?

  • Inspiratie en advies
  • Korting op onze vormingen en opleidingen voor leerkrachten (kies ledenprijs)
  • Jaarlijkse Dag van de Zingende Leerkracht (kies ledenprijs)
  • Intervisie in maart
  • Gratis schoolpoortlogo
  • Gratis promomateriaal

Hier aanmelden als zingende school 2023-2024 

 

 

 

 

 

 

 

Zingende scholen

Het aantal Zingende Scholen groeit voortdurend! Het zijn er momenteel bijna 70 verspreid over alle provincies in Vlaanderen en Brussel. Op dit kaartje vind je ze terug.

Vrije Basisschool Mater Dei

Engerstraat 10   
3071 Erps-Kwerps
Website

Onze Lieve Vrouwecollege - Lagere school

Frankrijklei 91
2000 Antwerpen
Website

Sint-Lutgardisschool Schelle

Peperstraat 17
2627 Schelle
website

Vrije Basisschool 't Nederwijsje - Het Opwermerke

Nederstraat 30
3730 Hoeselt
website

François Laurentinstituut

Onderstraat 10
9000 Gent
website

Muzische LeerThuis Melopee

Kompasplein 1
9000 Gent 
website

Vrije Basisschool Houtmarkt

Houtmarkt 14
8630 Veurne
website

Freinetschool Het Reuzenhuis

Gruuthusestraat 90
8700 Tielt 
website

Laat je inspireren

Zingen op school
In Zingende school Berk en Beuk brengt schoolkoor De Muziekboom de kerstmusical Volg die ster. De opbrengst gaat integraal naar de Warmste Week.
In Lokeren verwelkomen we de eerste Zingende School uit het bijzonder onderwijs: de Vinderij. Tijdens een heuse verjaardagsshow werd het logo van de Zingende School uitgereikt.
Zingen op school
In Wingene zijn er sinds dit jaar maar liefst twee Zingende scholen: Naast VBS Wildenburg heeft nu ook de Centrumschool zich geëngageerd om meer te gaan zingen.
Scholen krijgen de smaak van het zingen te pakken. Op diverse plaatsen in Vlaanderen worden er dit najaar schoolzangdagen georganiseerd. 
De herfst tovert zachtgroen om in goudgeel en de lage zon doet de najaarsmelancholie licht ontvlammen. Hoe kan die beter bezongen worden dan in dit prachtige herfstlied...
Docente Lotte Van Havere werd ingezet in een dynamoproject rond zingen met (anderstalige) kleuters in de Arteveldehogeschool in Gent. Bekijk de reportage.
Zingen op school
Het lijdt geen twijfel. In basisschool Mater Dei in Wemmel wordt veel gezongen. Juf Nathalie leidt al enkele jaren een schoolkoor.
Zingen op school
De Dageraad in Antwerpen is voorlopig nog geen Zingende School, maar stevig op weg er één te worden. Tot onze verbazing ontdekten we daar de Zingende Schoolbel.
Allemaal lachende gezichten bij ons bezoek aan Toontje Hoger, het schoolkoor van Klim-op uit Bavegem.
Zingen op school
Iedere muziekacademie is natuurlijk één en al muziek. Toch zetten sommige academies extra in op zingen. STAP Roeselare noemt zichzelf met trots een Zingende School.
Amawomba, het schoolkoor van het Sint-Janscollege Visitatie in Sint-Amandsberg bestaat al meer dan 10 jaar! Een mooi voorbeeld van hoe zingen op school stelselmatig verduurzaamd kan worden.
Zingen op school
Voor de European Day of Music in School schreef Bert Appermont het aanstekelijke Music in Me.
Zingen op school
In de Steinerschool maken we kennis met trapzingen, waarbij de hele school betrokken wordt.
Zingen op school
Zingende School in de kijker: Stedelijke Basisschool het Kompas uit Hoboken. De school neemt al jaren deel aan Kunstkuren, de stedelijke variant van het Vlaamse Kunstkuur.
Zingen op school
In Basisschool Het Laar in Zwijndrecht bezoeken we een enthousiast schoolkoortje geleid door twee gedreven leerkrachten.
Zingen op school
Gemeentelijke Basisschool De Driesprong uit Riemst is één van de ondertussen vijf Zingende Scholen in Limburg. Op 16 november organiseerde de school een concertje in samenwerking met het plaatselijke kinderkoor.

Terug naar boven