U bent hier

A-koor

Samenstelling: 
Gemengd koor
Type: 
Concertkoor, A Capella
Beschrijving: 

A-KOOR is een 50-koppig gemengd koor, we repeteren donderdagavond in zaal ’t Oud Kapelleke, Ferdinand Coosemansstraat 127 te Berchem-Antwerpen.
We willen aan een breed publiek laten horen en zien hoe veelzijdig koormuziek kan zijn.

Op ons repertoire staat een grote variëteit aan koormuziek, van Bach, Händel, Mendelssohn en Brahms tot hedendaagse koorcomponisten als Abrath, Gjeilo, Preisner, Runestad, Whitacre en zelfs David Bowie en Jacques Brel.

We streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit onder begeleiding van onze professionele dirigent en stemcoach. Op regelmatige basis zijn er opleidingen m.b.t. stemplaatsing, ademstroom, correct aanzetten van de toon, houding op een podium en dit alles onder begeleiding van professionele coaches.

We zijn als koor super trots dat we op de World Choir Games 2021 Flanders een gouden diploma haalden in onze categorie en zelfs winnaar waren in deze categorie.

Daarnaast is er veel plaats voor plezier en gezelligheid. Jaarlijks trekken we een week-end naar de kust voor een heus koorweek-end met veel uren zang maar ook met voldoende gelegenheid voor een gezellige babbel, een lekkere strandwandeling, zonnen op een terrasje,...

Na de repetitie mogen we ‘coronaproof’ en in eigen beheer de bar gebruiken.

Een win-win aanbod dat we graag benutten.

Repetitiedag: 
Donderdag

Locatie:

Ferdinand Coosemansstraat 127
2600 Berchem-Antwerpen
Terug naar boven