Concerten

7 december 2019
Hasselt
In de stedelijke concerten ‘Orgel op zaterdag’ valt er elke eerste zaterdag van de maand om 15u te genieten van de veelzijdigheid van het Hasselts kathedraalorgel. Organisten van over de hele wereld kwamen dit unieke historische instrument al bespelen. Op zaterdag 7 december is de Hasseltse stadsorganist Johan Hermans aan de beurt. Hij zal volkse muziek voor de Kersttijd, stukken van Bach, ...
7 december 2019
Sint-Niklaas
Fine-tuned werd vijf jaar geleden opgericht in Sint-Niklaas. Om dit te vieren brengt het koor samen met harmonie Vrije Verenigde Vrienden uit Schilde dit galaconcert met heel wat bekende muziek!
7 december 2019
Brugge
Modern Opera Art Studio is een Poolse muzikale groep die concerten en opera spektakels organiseert. Zij werken met grote Poolse en andere muzikanten en leiden ook toekomstige zangers op. Zij werken samen met het pedagogisch college van Warschau, en ook met het muzikaal theater van Lublin. Zij verfraaien verschillende toevallige en religieuze evenementen. Het koor brengt ook muziek van de ...
7 december 2019
Lichtervelde
Accordeonist Gwen Cresens is niet meer uit de muziekactualiteit weg te slaan. Alle artiesten waarmee hij samenwerkte opsommen is bijna onmogelijk: Adamo, Kommil Foo, Raymond van het Groenewoud, Arno, Alain Platel, Boudewijn de Groot, Wannes Cappelle, Brussels Philarmonic, Vlaams Radio Koor … Vorig jaar realiseerde hij Viva Dalida!, een hommage aan de iconische zangeres en werd hij genomineerd ...
7 december 2019
Wolvertem (Meise)
Kamerkoor Helicante brengt een stemmig concert met wondermooie, voornamelijk religieuze muziek van Schubert, Schumann, Mendelssohn en Salieri, in samenwerking met twee andere koren, Olenzea en de Chorale de Concerts Tourinnes-la Grosse. De koren worden begeleid op orgel en piano, en door de blazerssectie van het Mechels Kamerorkest. Solisten zijn Artur Aleixon fluit en Lidwien Van Winckel, ...
7 december 2019
Kapellen
Dameskoor Voix Célestes onder leiding van haar enthousiaste dirigent Simon De Paepe brengt onder meer muziek van Casals, di Lasso, Elgar, Des Prez, Holst, Poulenc, Whitacre en Traditionals. Piano en viool begeleiden het koor. Op zondag 15 december om 15 uur wordt dit concert hernomen in de Sint-Cordulakerk in Schoten, Sint-Cordulaplein (Verbertstraat 23).
7 december 2019
Rumbeke (Roeselare)
Concert met strijkorkest, orgel en koor m.m.v. - Westhoek Concert o.l.v. Nico Logghe - Organist: Eric Hallein - St.-Gregoriusmannenkoor Rumbeke: o.l.v. Marc Ternest - t.g.v. jubileum 75 jaar koor.
7 december 2019
Elsene (Brussel)
Het Melting Vox Vocaal Ensemble heeft het genoegen het engels koor Caritas onder leiding van Benedict Preece te mogen ontvangen voor een gedeeld Kerstmis Concert. Dit is de gelegenheid om naar deze 2 groepen te komen luisteren tijdens een origineel en adembenemend hedendaags repertoire.
7 december 2019, 8 december 2019
Lede
Koorconcert "The Beatles, Bowie, Queen" door Amici Cantores Lede. Gastoptreden Bent VAN LOOY. Het wordt een uniek concert met onuitgegeven partituren voor : - Jonathan's pop-band - symfonisch ensemble (strijkers, blazers en pauken) - en vierstemmig koor Amici Cantores o.l.v. Joost De Smedt.
7 december 2019
Mechelen
Het Mechels vocaal ensemble Scala Vocale zingt een prachtig werk van Rossini, La Petite Messe Solennelle. Naast het 45-koppig koor hoort u Cristel De Meulder (sopraan), Anita Dur (alt), Jan Caals (tenor) en Charles Dekeyser (bas).

Pagina's