U bent hier

Antwerpen Barok 2018

Podiumkans

Antwerpen is een barokke stad en dat wordt in 2018 gevierd met een groot cultureel stadsfestival. Tijdens het festival grijpen we terug naar de barokke roots van de stad. Hedendaagse kunstenaars, dansers, muzikanten, acteurs, fotografen, schrijvers, zangers, dichters enzovoort worden uitgenodigd om een hedendaagse invulling te geven aan het thema barok.

Ook jij kan deelnemen aan het barokjaar! Ontwikkel zelf een eigen project of stap mee in één van de bestaande projecten. Zoek je nog inspiratie of middelen om je project te organiseren? Of ben je benieuwd aan welk project je nog kan deelnemen?

Kom dan op woensdag 14 maart om 19u00 naar de inspiratiedag van Fameus in Amuz (Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen). De organisator van het Antwerpse barokjaar zal er zijn, er is informatie over subsidiemogelijkheden en schotelen je enkele leuke barokprojecten voor waaronder Gigue!, een dansproject van Fameus en Lucifer, een project van de Bronstige Bazooka’s.

De Bronstige Bazooka's zoeken zangers

De Bronstige Bazooka’s is een muziekensemble dat grote projecten met koren opzet. Het koor staat onder leiding van Andy Fierens (dichter/performer), Thomas De Prins en Michaël Brijs (componisten). Hun vorige project maakten ze in het kader van het Dada jaar waarin ze met een dadaïstische tekst een mini-oratorium maakten. Voor hun volgend muzikaal avontuur Lucifer pakken ze het grootser aan en zoeken ze extra koorzangers. Speciaal voor het barokjaar wordt een nieuw oratorium gecreëerd dat op 22 november in Amuz in première gaat!
meer info

Geinteresseerd? Schrijf je dan in via gwen [at] fameus.be of 03 202 74 36. Meer info over het barokjaar vind je terug via https://www.visitantwerpen.be/nl/barok

Antwerp Baroque 2018. Rubens inspires

Meer weten? Kom dan op woensdag 14 maart om 19u00 naar de inspiratiedag van Fameus in Amuz.
Terug naar boven