U bent hier

Hand in hand op een groots podium

Reeds verschillende jaren trekt een dirigent naar de Peltse scholen in de weken voorafgaand aan het EMJ-festival om ook daar de zangmicrobe te verspreiden. Dat mondt uit in een podiumkans tijdens de grootse kick-off van het festival.

Acht Peltse scholen

Dirigente Sarah Robaeys trok in april naar het tweede en derde leerjaar van maar liefst 8 scholen uit Neerpelt. De kinderen werkten daar aan de nieuwe EMJ festival song van Hans Helsen met de toepasselijke titel Hand in hand.  Op vrijdag 26 april mochten ze dit uitvoeren tijdens tijdens de grootse kick-off, de officiële start van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ) in Neerpelt. De 283 kinderen verwelkomden, samen met het Harmonieorkest van de Kunstacademie Noord-Limburg de vele internationale deelnemers uit Frankrijk, Nederland, Italië, Tsjechië, Zwitserland, Spanje, Oostenrijk, Portugal, Ecuador, Polen, Duitsland, Oekraïne, Congo, Litouwen, Slovenië, Hongarije, Kosovo, Estland en België. Een unieke kans om op een groot podium van een internationaal festival te staan! 

Inspiratie voor andere gemeentes

Dat het Europees Festival voor de Jeugd en de gemeente Neerpelt naast het aantrekken van fantastische buitenlandse kinder- en jeugdkoren ook al jarenlang via de scholen inzet op het versterken van de zangcultuur in de eigen gemeente, doet ons veel plezier. We hopen dat de meest enthousiaste leerlingen binnenkort opduiken in kinderkoren in de buurt en dat het andere gemeenten kan inspireren om zingen op de agenda te zetten.

 

283 zingende schoolkinderen tijdens Kick-off
Terug naar boven