U bent hier

Openingsfeest Winter in Antwerpen

Op 8 december viert Stad Antwerpen de officiële opening van 'Winter in Antwerpen'. Het startschot voor een maand vol fijne activiteiten zoals de ijspiste, de kerstmarkt, het eindejaarsvuurwerk,... Dit jaar wordt het historische centrum de hele dag gevuld met koorklanken!

Nu Vlaanderen werd uitgekozen als volgende gastregio voor de World Choir Games 2020, wil een gaststad als Antwerpen volop koren voor het voetlicht brengen! Om Winter in Antwerpen te openen heeft de stad niet minder dan 24 koren en daarbovenop nog eens 550 zangers geëngageerd om van de dag een koorfeest te maken. Van het Operaplein, over de Meir en de Groenplaats tot aan het water staan er podia opgesteld in openlucht. 

Pop-upkoor met K's Choice

Om 17.45 u. kan je getuige zijn van een bijzonder optreden. Onder de begeesterde leiding van Hans Primusz staat 550 zangers met hun stem achter het duo van K’s Choice om samen een halfuur het Operaplein te vullen met stemmen en muziek. Drie keer kwamen de 550 zangers om te repeteren voor dit optreden en op 8 december zullen ze er alles aan doen om je een ongelooflijk fijne ervaring te bezorgen!

Toegang is gewoon gratis.

Raadpleeg programma

 

Openingsfeest 'Winter in Antwerpen' op zaterdag 8 december 2018.
Terug naar boven