U bent hier

Zangers gezocht voor Iedereen Klassiek 2017

Ook dit jaar is er weer een editie van Iedereen Klassiek in Brugge, op zaterdag 28 oktober. Een organisatie van Klara en Concertgebouw Brugge en goed voor zowat 20 concerten die gratis worden aangeboden in het Concertgebouw en in heel de stad. Zangers worden uitgenodigd om deel te nemen aan twee projecten.

Zot van Bach

Voor de vijfde keer op rij zingen we koralen van Bach, met liefst héél véél zangers. Deze keer valt de keuze op de Johannespassie. Afgewisseld met de bekendste sopraan- en altaria’s uit hetzelfde werk wordt het een actieve en unieke concertbeleving. Een passie-in-zakformaat onder de deskundige leiding van Bart Van Reyn. Voor koorzangers, individuele zangers en luisterende liefhebbers.

Finale Lassus Café Chantant

In de Finale Lassus Café Chantant bespelen Franse chansons alle snaren van het gemoed: nu eens op poëzie van de Pléiadedichters, dan weer scabreus, platvloers of zelfs expliciet erotisch. De Italiaanse villanellen en nonsensicale moreschen van Lassus en tijdgenoten zijn geestige dansante werkjes die er als zoete broodjes ingaan. Ook de Duitse täpfrige drinkliederen, in hun teksten refererend aan rijkelijk vloeiende wijn en bier, ontbreken niet. En het publiek zingt dapper mee: Matona mia cara: een lied over een soldaat die de Madonna van zijn tijd probeert te verleiden.

Inschrijven, partituren en meer info op de website van Klara.
klara.be

Op 26 oktober zijn we allemaal Zot van Bach
Terug naar boven