U bent hier

Ieder koor, elke zanggroep is uniek, en dat is het mooie. De klank. Het repertoire. De uitstraling. Wij kunnen je ondersteunen bij de artistieke ontwikkeling van je groep via ons aanbod koorcoaching: een topdocent op jouw repetitie, ondersteuning op maat voor maximum 6 coachingsuren,  feedback nadien. We beschikken over een uitgebreide pool aan ervaren coaches, die je koor op vele vlakken net dat tikkeltje verder kunnen brengen. Uit ervaring weten we dat zo’n coachingsessies een boost geven aan vertrouwen, aan performance, aan vocaliteit, … 

Aanpak op maat

Koorcoaching geeft je de mogelijkheid om samen met gespecialiseerde docenten actief te werken aan de artistieke kwaliteit van je koor. Het is onontbeerlijk voor elk koor dat stap voor stap wil werken aan de verbetering van het artistieke niveau. Elke koorcoaching komt tot stand in overleg met het koor en hierbij wordt steeds rekening gehouden met het artistiek niveau van het koor en met de verwachting van de groep.

Participatie dirigent

Een docent kan van op afstand de repetitie mee volgen en tips of suggesties doorgeven. De docent kan ook de repetitie zelf in handen nemen en aan bepaalde aspecten werken. De aanwezigheid en actieve participatie van de dirigent is noodzakelijk, want die moet nadien natuurlijk met de aangeboden tips verder aan de slag.

Gedeelde kost

Voor bij Koor&Stem aangesloten koren is deze dienstverlening bij het lidmaatschap inbegrepen. Koor&Stem draagt €50 bij per toegekend coachingsuur aan het honorarium van de docent en regelt dit rechtstreeks met de coach zelf. Het koor zelf betaalt de verplaatsingskosten voor de koorcoach. 

Gemotiveerde aanvraag

Je bezorgt ons de aanvraag minimum 3 weken voor aanvang van de coaching. De toekenning gebeurt op basis van een gemotiveerde aanvraag en is afhankelijk van het beschikbare totaalbudget coachingsuren 2019-20. Een koorcoaching bestaat uit minimaal 2 uur begeleiding, met een maximum van 6 uur per jaar. Koren die zich voorbereiden op de World Choir Games 2020 hebben recht op 12 uur coaching tussen 16 september 2019 en de start van de World Choir Games.

Koorcoaching aanvragen

Contact

Koorconsulenten van Koor&Stem vzw
Erik Demarbaix, 03 237 96 43, erik.demarbaix [at] koorenstem.be
Marleen Moortgat, 09 220 24 84, marleen.moortgat [at] koorenstem.be

Koorcoaching is een topdocent op jouw repetitie, ondersteuning op maat voor maximum 6 coachingsuren en feedback waar je zelf mee aan de slag kan


 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: BeVOICEd 2019 ‎© Wim Gelders


VERSCHILLENDE Types 

Er zijn verschillende types koorcoaching beschikbaar waar het het koor meermaals gebruik van kan maken. Het gaat om koorcoaching op het vlak van stemvorming, repertoire, scenisch advies, taaladvies en instrumentale begeleiding. 

Stemvorming Goede ademhalingstechniek, goed stemgebruik, werken aan de klank van het koor.
Repertoire Advies met betrekking tot het repertoire, interpretatie, uitvoeringspraktijk.
Scenisch advies Hoe kom ik het podium op, hoe presenteert het koor zich, hoe werken we partituren visueel uit.
Taaladvies Bij het instuderen van repertoire uit andere landen.
Instrumentale
begeleiding
Vooral bij ondersteuning van kinderkoren of bij grotere orkestproducties waarbij tijdens het repeteren de pianoreductie wordt meegespeeld. Generale repetities en concertuitvoeringen worden niet als coaching beschouwd.
 

 

AANVRAAG INDIENEN

Vul het aanvraagformulier in en mail het ten minste 3 weken voor de gewenste datum naar een van onze koorconsulenten, Erik Demarbaix of Marleen Moortgat. Zij zullen je aanvraag verder opvolgen en de nodige afspraken maken.

Formulier downloaden

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: BeVOICEd 2019 ‎© Wim Gelders

Terug naar boven