U bent hier

Ieder koor, elke zanggroep is uniek, en dat is het mooie. De klank. Het repertoire. De uitstraling. Wij kunnen je ondersteunen bij de artistieke ontwikkeling van je groep via ons aanbod koorcoaching: een topdocent op jouw repetitie, ondersteuning op maat,  feedback nadien. We beschikken over een uitgebreide pool aan ervaren coaches, die je koor op vele vlakken net dat tikkeltje verder kunnen brengen. Uit ervaring weten we dat zo’n coachingsessies een boost geven aan vertrouwen, aan performance, aan vocaliteit, … 

Aanpak op maat

Koorcoaching geeft je de mogelijkheid om samen met gespecialiseerde docenten actief te werken aan de artistieke kwaliteit van je koor. Het is onontbeerlijk voor elk koor dat stap voor stap wil werken aan de verbetering van het artistieke niveau. Elke koorcoaching komt tot stand in overleg met het koor en hierbij wordt steeds rekening gehouden met het artistiek niveau van het koor en met de verwachting van de groep.

Participatie dirigent

Een docent kan van op afstand de repetitie mee volgen en tips of suggesties doorgeven. De docent kan ook de repetitie zelf in handen nemen en aan bepaalde aspecten werken. De aanwezigheid en actieve participatie van de dirigent is noodzakelijk, want die moet nadien natuurlijk met de aangeboden tips verder aan de slag.

Gedeelde kost

Voor bij Koor&Stem aangesloten koren is deze dienstverlening bij het lidmaatschap inbegrepen. Koor&Stem draagt €50 bij per toegekend coachingsuur aan het honorarium van de docent en regelt dit rechtstreeks met de coach zelf. Het koor zelf betaalt de verplaatsingskosten voor de koorcoach. 

Gemotiveerde aanvraag

Je bezorgt ons de aanvraag minimum 3 weken voor aanvang van de coaching. De toekenning gebeurt op basis van een gemotiveerde aanvraag en is afhankelijk van het beschikbare totaalbudget coachingsuren 2021-22. 

Standaard pakket met coronacompensatie

Een standaard pakket koorcoaching bestaat uit minimaal 2 uur en maximaal 6 uur begeleiding per lidjaar. Koren aangesloten in 2020-21 krijgen een coronacompensatie van 6 uur extra in 2021-22: in dit geval is dit dus een verdubbeling van het aantal uren.

Op maat van korenfamilies

Weet dat er een aangepaste lidmaatschapsformule bestaat voor korenfamilies. Je kan dan per subgroep aan een voordelig tarief extra uren coaching aanvragen: het standaardpakket koorcoaching van 6 uur wordt dan uitgebreid met 2 extra uren die naar keuze kunnen worden ingezet binnen de korenfamilie. 

Koorcoaching aanvragen

Contact

koorcoaching [at] koorenstem.be

Koorconsulenten van Koor&Stem vzw
Marleen Moortgat, 09 220 24 84, marleen.moortgat [at] koorenstem.be
Valerie Konings, valerie.konings [at] koorenstem.be

 

Uit ervaring weten we dat zo’n coachingsessies een boost geven aan vertrouwen, aan performance, aan vocaliteit, … 
 

aantal coachingsuren

Standaardpakket 6 uur Minimaal 2 coachingsuren en maximaal 6 coachingsuren per lidjaar per aangesloten koor
Korenfamilie +2 uur 2 extra coachingsuren per aangesloten subgroep van een korenfamilie
Coronacompensatie +6 uur Koren aangesloten in 2020-21 krijgen een coronacompensatie van 6 uur extra in 2021-22

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: BeVOICEd 2019 ‎© Wim Gelders


VERSCHILLENDE Types 

Er zijn verschillende types koorcoaching beschikbaar waar het het koor meermaals gebruik van kan maken. Het gaat om koorcoaching op het vlak van stemvorming, repertoire, scenisch advies, taaladvies en instrumentale begeleiding. 

Stemvorming Goede ademhalingstechniek, goed stemgebruik, werken aan de klank van het koor.
Repertoire Advies met betrekking tot het repertoire, interpretatie, uitvoeringspraktijk.
Scenisch advies Hoe kom ik het podium op, hoe presenteert het koor zich, hoe werken we partituren visueel uit.
Taaladvies Bij het instuderen van repertoire uit andere landen.
Instrumentale
begeleiding
Vooral bij ondersteuning van kinderkoren of bij grotere orkestproducties waarbij tijdens het repeteren de pianoreductie wordt meegespeeld. Generale repetities en concertuitvoeringen worden niet als coaching beschouwd.
 

 

AANVRAAG INDIENEN

Vul het aanvraagformulier in en mail het ten minste 3 weken voor de gewenste datum naar een van onze koorconsulenten, Valerie Konings of Marleen Moortgat. Zij zullen je aanvraag verder opvolgen en de nodige afspraken maken.

Formulier downloaden

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: BeVOICEd 2019 ‎© Wim Gelders

Terug naar boven