U bent hier

Ieder koor, elke zanggroep is uniek, en dat is het mooie. De klank. Het repertoire. De uitstraling. Wij kunnen je ondersteunen bij de artistieke ontwikkeling van je groep via ons aanbod koorcoaching: een topdocent op jouw repetitie, ondersteuning op maat,  feedback nadien. We beschikken over een uitgebreide pool aan ervaren coaches, die je koor op vele vlakken net dat tikkeltje verder kunnen brengen. Uit ervaring weten we dat zo’n coachingsessies een boost geven aan vertrouwen, aan performance, aan vocaliteit, … 

Aanpak op maat

Koorcoaching geeft je de mogelijkheid om samen met gespecialiseerde docenten actief te werken aan de artistieke kwaliteit van je koor. Het is onontbeerlijk voor elk koor dat stap voor stap wil werken aan de verbetering van het artistieke niveau.
Elke koorcoaching komt tot stand in overleg met het koor en hierbij wordt steeds rekening gehouden met het artistiek niveau van het koor en met de verwachting van de groep.

Participatie dirigent

Een docent kan van op afstand de repetitie mee volgen en tips of suggesties doorgeven. De docent kan ook de repetitie zelf in handen nemen en aan bepaalde aspecten werken. De aanwezigheid en actieve participatie van de dirigent is noodzakelijk, want die moet nadien natuurlijk met de aangeboden tips verder aan de slag.

Gedeelde kost

Voor bij Koor&Stem aangesloten koren is deze dienstverlening bij het lidmaatschap inbegrepen. Koor&Stem draagt €50 bij per toegekend coachingsuur (vanaf 1/1/'23 €60) aan het honorarium van de docent en regelt dit rechtstreeks met de coach zelf. Het koor zelf betaalt de verplaatsingskosten voor de koorcoach. 

Gemotiveerde aanvraag

Je bezorgt ons de aanvraag minimum 2 weken voor aanvang van de coaching als je reeds zelf afspraken hebt met een coach en minimum 4 weken op voorhand als wij nog op zoek moeten naar een geschikte coach. De toekenning gebeurt op basis van een gemotiveerde aanvraag en gebeurt binnen de limiet van 6 uur per aangesloten koor. 

Op maat van korenfamilies

Weet dat er een aangepaste lidmaatschapsformule bestaat voor korenfamilies. Je kan dan per subgroep aan een voordelig tarief extra uren coaching aanvragen: het standaardpakket koorcoaching van 6 uur wordt dan uitgebreid met 2 extra uren die naar keuze kunnen worden ingezet binnen de korenfamilie. 

Koorcoaching aanvragen

Contact

koorcoaching [at] koorenstem.be

Onze medewerkers Marleen Moortgat, Valerie Konings en Lieselotte Goessens helpen u graag met uw aanvraag.

Uit ervaring weten we dat zo’n coachingsessies een boost geven aan vertrouwen, aan performance, aan vocaliteit, … 
 

aantal coachingsuren

Standaardpakket 6 uur Minimaal 2 coachingsuren en maximaal 6 coachingsuren per lidjaar (1 okt - 1 okt) per aangesloten koor. We moedigen echter het werken in traject aan. Een aanvraag die 3 x 2 sessies van 2u bevat, wordt beschouwd als een coachingstraject. Elk koor dat een traject aanvraagt, krijgt 2 uren extra cadeau, waardoor het koor een totaal van 8u kan inzetten.
Korenfamilie +2 uur 2 extra coachingsuren per aangesloten subgroep van een korenfamilie

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: BeVOICEd 2019 ‎© Wim Gelders


VERSCHILLENDE Types 

Er zijn verschillende types koorcoaching beschikbaar waar het het koor meermaals gebruik van kan maken. Het gaat om koorcoaching op het vlak van stemvorming, repertoire, scenisch advies, taaladvies en instrumentale begeleiding. 

Stemvorming Goede ademhalingstechniek, goed stemgebruik, werken aan de klank van het koor.
Repertoire Advies met betrekking tot het repertoire, interpretatie, uitvoeringspraktijk.
Scenisch advies Hoe kom ik het podium op, hoe presenteert het koor zich, hoe werken we partituren visueel uit.
Taaladvies Bij het instuderen van repertoire uit andere landen.
Instrumentale
begeleiding
Enkel in functie van grotere orkestproducties waarbij tijdens het repeteren de pianoreductie wordt meegespeeld. Generale repetities en concertuitvoeringen worden niet als coaching beschouwd. Kan ook worden ingezet voor het werken met kinderkoren, mits motivatie.
 

 

AANVRAAG INDIENEN

Download hieronder het aanvraagformulier, vul het zo volledig mogelijk in en mail het ons:

  • ten minste 3 weken voor de gewenste datum indien er reeds een coach is gevonden
  • ten minste 6 weken voor de geweste datum indien er door Koor&Stem nog een coach moet gecontacteerd worden.

Eens de aanvraag is goedgekeurd en een coach is toegewezen, maak je zelf de praktische afspraken met de coach. De betaling wordt verder door Koor&Stem geregeld.

Formulier downloaden

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: BeVOICEd 2019 ‎© Wim Gelders

Terug naar boven