U bent hier

Repertoireworkshop Marialiederen en Paul Schollaert

Maria is nog altijd een populaire figuur binnen de liturgische muziek. De meimaand geldt als dé mariamaand en is dan ook een ideale gelegenheid om muziek rond haar in de kijker te zetten. Daarnaast wordt er muziek van Paul Schollaert gepresenteerd. Deze priester-componist wordt dit jaar 80 jaar, een mooie gelegenheid om zijn werk te verkennen. Vanaf 1968 schreef hij teksten en liederen voor de zevenjaarlijkse Virga Jesseommegang in Hasselt, koorwerken, kinderliederen en vooral kerkliederen, meestal functioneel en onmiddellijk bruikbaar voor koren. Veel van zijn melodieën zijn opgenomen in de bundel Zingt Jubilate. 


Docent isabella bikkembergs

Na haar muzikale vorming aan het Stedelijk Muziekconservatorium van Hasselt (notenleer, piano, klarinet, muziekgeschiedenis) en aan de muziekhumaniora van het Lemmensinstituut vervolgde Isabella aan ditzelfde instituut haar hogere muziekstudies. 

Zij behaalde er achtereenvolgens een eerste prijs notenleer, het diploma van geaggregeerde van het Lager Secundair Onderwijs, het pedagogisch getuigschrift notenleer en het getuigschrift muziektherapie.

Als dirigente volgde Isabella na haar opleiding een cursus in Zeist (NL) en een masterclass directie te Veszprem (H) bij H.D. Reinecke en E. Kolar. In 1996 behaalde zij het diploma "specialisatie-opleiding kinderkoor" aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. 

In 1998 nam ze deel aan het symposium voor kinderkoor- en jeugdkoordirigenten te Marktoberdorf (D) en in 2001 nam zij actief deel aan de studiedag "Eigentijds repertoire voor vrouwenkoren" in 's Hertogenbosch (NL). 

Isabella is sinds 1993 dirigente van het Koninklijk Hasselts A-CapellaKoor (kHack) en regelmatig gastdirigente bij andere koren. 

Sinds februari 2017 is ze verbonden aan de Kathedraal en Basiliek van Hasselt als assistent-organist en als dirigente van twee nieuwe koren; het kinderkoor Cantores Quintini en het damesensemble Quintina. 


Programma 

Lees hier binnenkort meer over het programma. 

Wanneer

17 mei 2020 om 14:00

Wat

workshop

Waar

Kerk van Houthalen-Meulenberg
Kerklaan, 3530 Houthalen-Helchteren

Prijzen

€25.00
basisprijs
€20.00
leden Koor&Stem
€15.00
groepstarief vanaf 10 personen

Wie

zangers, dirigenten, koorgroepen

Contact

Valerie Konings
kerkmuziek@koorenstem.be
+32 (0)3 237 96 43
Terug naar boven