U bent hier

Taizéliederen

Iedereen kent wel een taizéklassieker. Zou jij graag eens een gebedsviering organiseren in de stijl van Taizé? Of wil je taizéliederen zinvol inzetten in de zondagse eucharistie? Pieter Stevens geeft je zoveel mogelijk inspiratie en muziek mee naar huis.

Wie vertrouwd is met kerkmuziek kent meestal wel een klassieker zoals Ubi caritas of Laudate omnes gentes maar het repertoire van deze oecumenische broedergemeenschap in Frankrijk heeft natuurlijk veel meer te bieden. Sommigen weten niet goed hoe ermee aan de slag te gaan en anderen vinden het dan weer kindermuziek. Toch kunnen deze eenvoudige meerstemmige refreinen voor ieder koor of parochiegemeenschap nieuwe muzikaal-liturgische dimensies openen.

Tijdens deze twee inspiratiesessies kom je hier alles over te weten. De inspiratiemomenten richten zich specifiek tot cantors en dirigenten van liturgische koren die graag eens met Taizé liederen aan de slag willen.

In een eerste sessie maken we verdiepend kennis met het repertoire en experimenteren we met een klassieke gebedsviering in de stijl van Taizé. Tijdens de tweede avond gaan we nog een stapje verder en zoeken we samen uit hoe we Taizé-liederen op een zinvolle en liturgisch verantwoorde manier kunnen integreren als koor- en samenzang in de gewone zondagse eucharistieviering. Er zal dus zeker gezongen worden, maar je krijgt er ook handige tips voor de dirigeer- en zangpraktijk, om zelf creatief mee aan de slag te gaan.

Docent

Pieter Stevens studeerde godsdienstwetenschappen, groeide op in een knapenkoor en maakt deel uit van het Slavisch-byzantijns kwartet Gospodi. Hij werkt momenteel voor de interdiocesane commissie voor liturgie (ICL) maar deed als cantor in de kathedraal van Hasselt en vooral als jongerenpastor veel ervaring op met bidden en vieren in de stijl van Taizé.

De twee inspiratiemomenten kunnen niet afzonderlijk gevolgd worden, maar zijn onderdeel van één cursus. Is Drongen te ver voor jou? De cursus vindt ook plaats in Hasselt op 7 en 14 juni 2018.

Heb je je ingeschreven en kan je door omstandigheden toch niet komen, maar laat je voor 13 november weten dat je niet komt, dan kunnen we je de helft van het inschrijvingsgeld terugbetalen. Kom je niet opdagen zonder op tijd te verwittigen, dan kunnen we je het inschrijvingsgeld helaas niet meer terugbetalen. We sturen je in dat geval wel graag het cursusmateriaal op.

Wanneer

21 november 2017 tot 28 november 2017
Lesmomenten
21 november 2017 van 19:30 tot 21:30
28 november 2017 van 19:30 tot 21:30

Wat

meerdaagse opleiding, workshop

Waar

Oude Abdij Drongen
Drongenplein 26, 9031 Drongen

Prijzen

€32.00
basisprijs
€25.00
lid Koor&Stem

Wie

zangers, dirigenten, koorgroepen
cantors

Contact

Lieselotte Goessens
kerkmuziek@koorenstem.be

Terug naar boven