U bent hier

Koor&Stem vzw

Koor&Stem vzw is het aanspreekpunt voor koren en vocale muziek. Dirigenten, zangers en bestuursleden van amateurkoren kunnen bij ons terecht voor advies, vorming en podiumkansen. We verenigen meer dan 1000 koren in heel Vlaanderen. Met projecten en initiatieven als Koorklank, Doewap, De Stem van ons Geheugen, Singing Brussels en de organisatie van de World Choir Games 2021 ondersteunen en promoten we het samen zingen. Zowel binnen als buiten de koorwereld, in het onderwijs, in de zorgsector en tot over de landsgrenzen heen.  

Onze initiatieven helpen zangers, van jong tot oud, van beginner tot ervaren, om beter te zingen en om dat met nog meer plezier te doen! De werking van Koor&Stem steunt op een fundamenteel respect voor de culturele diversiteit in onze gemeenschap en op een gedreven engagement van vrijwilligers. Koor&Stem heeft momenteel een 1000-tal aangesloten koren, goed voor meer dan 35.000 zangers en een uitgebreid netwerk van gepassioneerde en enthousiaste koren en dirigenten verspreid over heel Vlaanderen.

Beleidsperiode 2022-2026

Zingen doe je samen. Het is en blijft een slagzin die met 4 eenvoudige woorden weergeeft waar Koor&Stem voor staat. Nog steeds zijn we overtuigd van de kracht ervan en kan je dus gerust stellen dat dit beleidsplan voortbouwt op de kernwaarde van de organisatie. Het behoudt wat goed was, versterkt daar waar kansen liggen en stimuleert de nieuwsgierigheid naar vernieuwing.

Download beleidsplan

Amateurkunsten

Koor&Stem vzw is structureel erkend binnen het decreet amateurkunsten voor de discipline ‘zang’. Collega-organisaties zijn: Breedbeeld (foto, film en multimedia), Creatief Schrijven (letteren),  Danspunt (dans), Kunstwerkt (beeldende kunsten), Muziekmozaïek (folk en jazz), Opendoek (theater), Vibe (lichte muziek) en Vlamo (instrumentale muziek). 

Internationaal

We zijn ook internationaal sterk actief. Koor&Stem is lid van Europa Cantat - The European Choral Association, een netwerk van koororganisaties uit 51 landen over de hele wereld. Samen goed voor samen 31.000 koren en meer dan 2,5 miljoen zangers en koorleiders. Verder zijn we o.m. lid van de European Association for Music in Schools (EAS), de European Music Council (EMC) en de International Music Council (IMC).

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestuursorganen

Koor&Stem bestaat dankzij de grote betrokkenheid en inzet van heel veel vrijwilligers. Ook zo in ons bestuur en onze adviesorganen. Onze Raad van Bestuur en Algemene Vergadering is als volgt samengesteld. De rol van onze adviescommissie is om mee een langetermijnvisie van Koor&Stem te ontwikkelen.

Raad van Bestuur

Marc van den Borre, voorzitter
Kristiaan Wittevrongel, ondervoorzitter
Theo Gielen, penningmeester
Valerie De Craene
Sebastiaan van Steenberge
Kristien Vrancken
Dieter Aerts
Edith Leblanc

Algemene Vergadering

Marleen Annemans
Jos Venken
Thomas De Baets
Isabella Bikkembergs
Geert Declerck
Stefaan Desramault
Carl Van Eyndhoven
Anne Halffman
Marieke Missinne
Maurice Verniers
 

 

+ alle leden van de Raad van Bestuur

Adviescommissie

Inge Sykora
Joris Derder
Kristel Lamerichs
Patrick Windmolders
Sebastiaan van Steenberge
Terug naar boven