U bent hier

Wie is wie

Zingen doe je samen. Die 4 eenvoudige woorden geven weer waar Koor&Stem voor staat. Nog steeds zijn we overtuigd van de kracht ervan en je kan dus gerust stellen dat onze werking zich baseert op de kansen die we daaruit zien voortkomen. Eén van die kansen ligt in de veelheid van manieren, sectoren,... waarin we samen kunnen zingen. Om die veelheid te capteren bouwt Koor&Stem voortaan een werking uit in diverse beleidsdomeinen: artistiek, zakelijke organisatie, inclusie & welzijn, wetenschap & onderzoek, scholenwerking. Heb je een vraag voor een van onze medewerkers? Check hieronder bij wie je terechtkan. 

We werken in beleidsteams

Jeroen Keymeulen

Directeur

Strategie, HR, financieel beleid, vliegende keeper

jeroen.keymeulen [at] koorenstem.be
+32 3 202 86 73
+32 478 54 30 33

Als jonge knaap heb ik al de muzikale microbe ontdekt. Na een fijne loopbaan in het DKO voelt werken bij Koor&Stem als thuiskomen. Ik geloof heel sterk in zelforganiserende teams die het beste in elkaar naar boven halen. In zo’n cultuur leid ik graag van het midden uit!

Erik Demarbaix

Beleidsmedewerker

Dirigenten, podiumkansen, repertoire, artistiek advies, kooradvies

erik.demarbaix [at] koorenstem.be
+32 3 202 86 51
+32 496 26 84 17
(werkt op di, woe, do)

Ik zong als koorknaap in het Antwerps Kathedraalkoor o.l.v. kapelmeester Jan Schrooten. Deze ervaring heeft vast en zeker de kiem gelegd voor levenslang koorplezier!

Marleen Moortgat

Beleidsmedewerker

Europa Cantat Junior 2023, kinder- en jeugdkoren, koorcoaching, kooradvies

marleen.moortgat [at] koorenstem.be
+32 3 202 86 54
+32 496 61 20 05

Ik ben al van jongs af  'aan het koorzingen’. Een levenslange passie die ik graag met anderen deel, en dan vooral op koorweekends, koorkampen en zingweken. 

Liesbeth Segers

Beleidsmedewerker 

Repertoire, uitgaven, scholenwerking, culturele diversiteit 

liesbeth.segers [at] koorenstem.be
+32 3 202 86 52

Op zoek naar 
Een klank, royaal en onbedaard 
Een woord, gepast en fijnbesnaard 
Een beeld dat reflecteren doet 
Een blik die ‘t andere ontmoet. 

Lieselotte Goessens

Beleidsmedewerker 

Podiumkansen en festivals, wetenschap & onderzoek, zakelijke organisatie,  koorcoaching 

lieselotte.goessens [at] koorenstem.be
+32 3 202 86 72

Sinds mijn studentenjaren helemaal bekeerd tot het ‘zingdom’ en nu professionele fan van koorfestivals. Ook aanhanger van katten, gezond verstand, planten en luid lachende collega’s en eigenaar van een analytische neus voor onderzoek, kruidige keuken en goed ge(s)maakte cocktails.

Valerie Konings

Beleidsmedewerker 

Europa Cantat junior 2023, BEvocaL, podiumkansen en festivals, zakelijke organisatie, scholenwerking, koorcoaching

valerie.konings [at] koorenstem.be 
+32 3 202 86 74 

Trotse verzorgster van twee gevederde tuinbewoonsters: Rita en Chantal. Sinds 2001 stevig besmet met de koormicrobe en daarna heeft het me niet meer losgelaten. Nu vind ik niets leuker dan iedereen viraal te besmetten. 

Lise Polfliet

Beleidsmedewerker

Inclusie & welzijn, zingen & dementie, podiumkansen, scholenwerking 

lise.polfliet [at] koorenstem.be
+32 3 202 86 58

Ik dans door het leven en door jullie vragen rond inclusiezingen, liefst in de zon op latinomuziek. Maak me wakker voor to do lijstjes, draaiboeken én pasta. Ik heb energie voor 4 en sta te springen voor alles wat te maken heeft met educatie en amateurkunsten. 

Marjolein Braspenningx

Beleidsmedewerker 

Inclusie & welzijn, vrijwilligerswerking, Twizzit, zakelijke organisatie, wetenschap & onderzoek 

marjolein.braspenningx [at] koorenstem.be
+32 3 202 86 71 

Sinds mijn jonge jaren haal ik enorm veel plezier uit samen zingen. Dat samen zingen ook veel kan betekenen voor anderen is mijn dagelijkse drijfveer! Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is, daarom zijn betrokkenheid en toegankelijkheid mijn dada en zorg ik goed voor al onze vrijwilligers.  

Jan Stofferis

Beleidsmedewerker

Communicatie, websitemanagement, web- en eindredactie, nieuwsbrieven

jan.stofferis [at] koorenstem.be
+32 3 202 86 59

De (choir)geek van dienst. Houdt van plaatjes draaien, donkere muziek, zware bieren, Gentse humor, de slappe lach en goede vibes. Want werken in de amateurkunstensector, dat doe je samen!

Anouk Peeters

Beleidsmedewerker

Communicatie, contentplanning, social media, Start to Sing

anouk.peeters [at] koorenstem.be
+32 3 202 86 59

Anouk Peeters

Beleidsmedewerker

Communicatie, contentplanning, social media, Start to Sing

anouk.peeters [at] koorenstem.be
+32 3 202 86 59

Tessa Janssen

Administratief medewerker

Onthaal, ledenadministratie, algemene administratie en facility

tessa.janssen [at] koorenstem.be
+32 3 202 86 57

Songtekstenfreak, vooral van eightiesmuziek. Koken en bakken is leuker als je erbij danst en zingt. Relaxte mama met als favoriete quote ‘Die andere moeders doen ook maar wat’. 

Margriet Czerwiec

Administratief Medewerker

Onthaal, ledenadministratie, verzekeringen, algemene administratieve ondersteuning 

margriet.czerwiec [at] koorenstem.be
+32 3 202 86 75

Ik probeer mijn collega's in de maat te laten lopen en toch ook af en toe voor een rustpunt te zorgen.

Davina van den Bos

Administratief medewerker

Administratie, algemene ondersteuning, facturatie en boekhouding

davina.van.de.bos [at] koorenstem.be
+32 3 202 86 57

Davina van den Bos

Administratief medewerker

Administratie, algemene ondersteuning, facturatie en boekhouding

davina.van.de.bos [at] koorenstem.be
+32 3 202 86 57

Johan De Lombaert

Vrijwilliger bibliotheek

Onthaal, ontleningen, online bibcatalogus, repertoire-advies

johan.de.lombaert [at] koorenstem.be
+32 3 202 86 55 

Manusje voor alles in de bibliotheek, en advies voor dirigenten.
Gebeten door hét koorvirus, zowel als dirigent, pianist, dirigent, coach.
Wil mensen met elkaar verbinden met zang als vertrekpunt.

Goedele Janssen

Vrijwilliger bibliotheek

Webshop, verkoop, verzendingen en administratieve ondersteuning

goedele.janssens [at] koorenstem.be
+32 3 202 86 55

Zingend met de kleuters, zingend lekkere dingen klaarmaken, zingend op de fiets, zingend deelnemen aan allerlei projecten. Kortom het leven zingend beleven! Maar ik ben ook een lijstjesmens en vind rust in boeken lezen, cultuur beleven, klasseren, ordenen en structureren. 

Dmitrii Ionau

Vrijwilliger bibiotheek

Klassement, algemeen ondersteuning

Een tijdloze romanticus die echter houdt van orde en structuur. Door stoffige partituren graven is niet vermoeiend, maar bevredigend. Ik hou van de klassiekers, de glimlach van collega's en als alles vanzelf gaat, gemakkelijk en eenvoudig!

Beleidsteams

Zingen kan een hobby zijn, een instrument, een passie, een vaardigheid of een connectie met anderen. Daarom benaderen wij het samen zingen vanuit diverse beleidsdomeinen en bouwen we rond samen zingen netwerken uit in diverse sectoren. Die worden weerspiegeld in onze beleidsteams. 

Administratie en onthaal

Een organisatie kan niet werken zonder een goede administratieve ondersteuning. Onze dienst administratie & onthaal verzorgt het administratieve reilen en zeilen van onze organisatie, maar coördineert ook de ledenadministratie van al onze aangesloten koren en staat voor jou klaar voor alle mogelijke algemene vragen. 

info [at] koorenstem.be (algemene vragen)
ledenbeheer [at] koorenstem.be (vragen rond verzekeringen of  ledenbeheer)
+32 3 237 96 43 

Artistieke werking

Het artistieke team van Koor&Stem biedt ondersteuning aan koren en groepen die graag samen zingen, en organiseert projecten, evenementen, vormingen en ondersteuning om dit te doen. Daarnaast gaat het artistiek team ook samenwerkingen aan met andere organisatoren en sectoren. De artistieke werking buigt zich onder meer over podiumkansen en festivals voor koren, koorcoaching, dirigentenopleidingen, muzische vormingen voor leerkrachten of docenten, zingweekends en -kampen voor kinderen en jeugd, vormingen en workshops voor zangers, bibliotheek en repertoire-advies, ons platform Koorklank/Choral Music from Flanders met Vlaamse koorpartituren, en zoveel meer.

Zakelijke organisatie

Ons team ‘organisatie’ werkt zakelijke ondersteuning uit voor de koorwereld d.m.v. een bestuurlijk opleidingsaanbod en handige tools, met als doel de zakelijke slagkracht van de koorwereld te verhogen. Dit team zorgt er echter ook voor dat Koor&Stem als organisatie goed draait. 

Wetenschap en onderzoek

Met een beleid en werking rond wetenschap & onderzoek, wil Koor&Stem de vinger aan de pols houden voor wat betreft beschikbare kennis van koorwerkingen, fysieke en sociale aspecten van het (samen) zingen of dirigeren, vocale muziek, etc. We houden ons bezig met het verzamelen van relevante kennis of onbeantwoorde vragen, het (helpen) produceren van nieuwe kennis (bv. via onderzoeken) en het ontsluiten van die kennis op een behapbare manier. 

Inclusie en welzijn

De leuze die meteen opvalt op de website van Koor&Stem is ‘zingen doe je samen’. De inherente sociale interactie bij samen zingen maken van zingen een mooi instrument om mensen positief met elkaar te verbinden. Bovendien heeft zingen een positief effect op het welzijn van mensen. We zijn er daarom van overtuigd dat iedereen toegang moet hebben tot het samen zingen. Artistieke, sociale of culturele drempels zijn er om overheen te stappen, maar er is veel dat we kunnen doen om dat te vergemakkelijken voor mensen die die drempels ervaren. Koor&Stem wil zich inzetten om het samen zingen voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken.

Scholenwerking

Omdat je niet vroeg genoeg kan kennismaken met muziek en zingen, zet Koor&Stem in op jong zingen. Een belangrijk aspect daarvan is het stimuleren van zingen op school. De educatieve waarde van zingen en muziek gaat namelijk veel breder dan het leren zingen alleen. Het heeft een positief effect op creativiteit, luistervaardigheid, taligheid,... Het zingen op een kwalitatieve manier verankeren in het onderwijs kan dan ook een grote impact genereren. 

Communicatie

Communicatie is vandaag de dag overal. Onze communicatiedienst is dan ook volop in de weer om het aanbod van samen zingen in Vlaanderen zo goed mogelijk naar buiten te brengen. Via onze website, sociale media, nieuwsbrieven,… trachten we liefhebbers van samen zingen wegwijs te maken in ons eigen aanbod en dat van interessante partners. 

Terug naar boven