U bent hier

Kunstinstallatie door Academie voor Beeldende Kunsten

De Academie voor Beeldende Kunsten maakte een eigen Onvoltooid Landschap, een kunstinstallatie waaraan de ateliers Beeldende Vorming, Waarnemingstekenen, Ruimte en Volume, Architecturale Vorming en Beeldhouwen deelnamen. Deze installatie kan je tijdens de voorstellingen in de kerk bekijken.

Projectwerking

In het kunstonderwijs maakt projectwerking een groot deel van de activiteiten uit, zowel in het deeltijds (DKO) als in het voltijds secundair onderwijs (KSO). Op de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten Aalst integreert men verschillende disciplines, slaat men een brug tussen theorie en kunst en houdt men de focus op heel wat maatschappelijke onderwerpen. Leerkrachten zoeken ook steeds andere fora op. In november 2018 zal de Academie voor het eerst een activiteit in samenwerking met verschillende nieuwe partners uitwerken. In Onvoltooid Landschap staan beelden letterlijk naast en tussen de muziek, het woord en de beweging. 

Veldonderzoek

Voor een deel van het bronmateriaal kreeg de Academie de medewerking van het stedelijk museum ‘t Gasthuys,  voor andere aspecten gingen ze zelf op veldonderzoek in de Westhoek en op plaatsen dichterbij huis. Zo werd er gefotografeerd, geschetst, geschilderd. Van de Drie Sleutelstraat, getuige van een zware vergeldingsactie in WOI, werden maquettes gemaakt.  

Vertaling

Vaak worden oorlog en de daarbij horende verhalen als iets voor ergens anders gezien. De Academie met de leerlingen, jong en oud, op zoek naar de vertaling vandaag de dag. In hun expressie moeten de leerlingen ook hun eigen stijl, eigen deel van het verhaal brengen. 

De kunstinstallatie Onvoltooid landschap is het werk van de ateliers Beeldende Vorming, Waarnemingstekenen, Ruimte en Volume, Architecturale Vorming en Beeldhouwen. Met de steun van een project Cultuurkuur, Dynamo 3.

Terug naar boven