U bent hier

Meet Vic - workshop en muzikale vertelling

In 2023 is het al 10 jaar geleden dat Vic Nees overleed. Hoog tijd om één en ander op een rijtje te zetten. Tijdens de dagsessie oefenen je met andere ingeschreven zangers (fragmenten van) de belangrijkste werken in onder leiding van Pascale Van Os en Geert Hendrix. Aan het einde van de dag volgt een toonmoment waarbij Geert Hendrix de muziek aan elkaar praat met duiding bij  muziek en levensloop: een muzikale vertelling die het klankuniversum van de componist-dirigent ontrafelt. Dat alles in de sfeervolle accommodatie van de podiumacademie van Lier en haar Jezuïetenkerk.

In samenwerking met de Podiumacademie van Lier, Helicon o.l.v. Geert Hendrix .

Let op: Hier schrijf je in als zanger. Tickets voor het toonmoment zijn gratis. Aanmelden voor het toonmoment kan hier.

Inschrijven voor 25 september 2023

Repertoire

We grasduinen in werk voor gemengd koor, vrouwenkoor én mannenkoor. De keuze is niet eenvoudig, er is zoveel mooie muziek die klaarligt om (her)ontdekt te worden. Fragmenten uit de Seven MadrigalsLiedjes voor de Slapelozen, Emmanuel en Van as en ander schuim staan zeker op de planning. Soms voeren we een werk volledig uit, soms gebruiken we fragmenten. Partituren worden via een link bezorgd, zodra je ingeschreven bent.

Muzikale vertelling als toonmoment

Geert Hendrix staat bekend als een begeesterd verteller. Leerlingen muziekgeschiedenis hangen aan zijn lippen tijdens de les. Bovendien bestudeerde hij de muziek van Vic veelvuldig en diepgaand, vanuit zowel een muzikale als filosofische insteek. Tijdens het toonmoment voor publiek vertelt Hendrix over Nees' leven en werk en fungeren de zangers als live audio-opname waarmee het verhaal ingekleed wordt.

Locatie

We zijn te gast in de comfortabele podiumacademie van Lier waar we over enkele lokalen kunnen beschikken en een toonmoment houden in de prachtige Jezuïetenkerk.

Inbegrepen

  • partituren en materiaal
  • koffie, thee, water
  • broodjeslunch

Dagplanning

10:00: start repetitie met Pascale Van Os en Geert Hendrix, met aanzingkoor Helicon en pianist
12:30: lunch
13:15: vervolg repetitie
16:00: pauze
17:00: Muzikale vertelling Meet Vic voor publiek @Jezuïetenkerk

Solidaire prijzen

Koor&Stem hanteert voor deze activiteit flexibele, solidaire prijzen. Je kiest met andere woorden zelf het tarief dat op jou van toepassing is. Wie bereid is om meer te betalen, weet dat dit dient om mensen die een lagere prijs kiezen te ondersteunen.

 

Prijs

 

Plustarief 

€45 Kies dit tarief en je maakt Koor&Stem betaalbaar voor iedereen.

Standaard

€35 Tarief voor wie geen lid is van een koor dat is aangesloten bij Koor&Stem.

Ledentarief

€28 Tarief voor wie lid is van Koor&Stem, indirect via het koor of individueel.

Verminderd

€22,5 Tarief voor wie het niet vanzelfsprekend is om het standaardtarief te betalen.

Kansentarief

€7

Wie beschikt over een UiTPAS met kansentarief krijgt 80% korting.
 

 

Aanmelden voor louter toonmoment

Kan je de workshop niet volgen, maar wil je wel komen luisteren naar het gratis toonmoment, meld je dan hier aan. Als je deelneemt aan de workshop is dit vanzelfsprekend niet nodig.

 

Aanmelding toonmoment

Docenten

Pascale Van Os

Pascale Van Os is naast violiste, een getalenteerde orkest- en koordirigente. Ze studeerde aan het conservatorium van Antwerpen koordirectie bij Luc Anthonis en Geert Hendrix en orkestdirectie bij Ivo Venkov en Koen Kessels. In 2021-2022 was ze assistent dirigent van l'Orchestre Philharmonique Royal de Liège. Recent dirigeerde ze Verdi's Requiem in Bozar (Brussels) in 2022 voor A Coeur Joie en was ze te zien in de driedelige reeks Vrouwen op de bok van NPO 3.

Geert Hendrix

Geert Hendrix (°1964) studeerde godsdienstwetenschappen, muziekgeschiedenis, koor- en orkestdirectie. Hij is directeur van de Podiumacademie Lier en doceert sinds jaren koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Sinds 2006 is hij samen met Vera Van Eyndhoven artistiek leider van het orkest La Passione. Hendrix is stichter-dirigent van de Kantorij en van het concertkoor Helicon. Regelmatig geeft Hendrix conferenties, workshops en lieddagen over muzikale onderwerpen of theologisch-liturgische thema’s.

Inschrijven

Deelnemer(s)

Enkel velden met * zijn verplicht in te vullen. Je kan één of meerdere deelnemers toevoegen. Je kiest zelf welke prijs op jou van toepassing is. Kies je voor het kansentarief dan moet je wel verplicht een UiTPAS nr. invullen.

 

Contactpersoon

Als contactpersoon ontvang je een bewijs van inschrijving en een betalingsuitnodiging per mail. Standaard nemen we de contactgegevens van de eerste of enige deelnemer. Je kan dit hier wijzigen of aanvullen.

 

Factuur nodig?

Geef aan als je met een bestelbon werkt en/of een factuur nodig hebt voor je administratie. Facturatiegegevens zet je in de openklappende velden, het eventuele bestelbonnummer kan je in het opmerkingenvak meegeven of ons achteraf per mail bezorgen.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 5 MB.
Toegestane bestandstypen: pdf doc docx odt rar zip.

Na het indienen van je inschrijving heb je de mogelijkheid om veilig online te betalen met Bancontact (QR, app of kaartlezer), overschrijving, kredietkaart, iDEAL of online banking van KBC, Belfius, … 

Wanneer

1 oktober 2023 van 10:00 tot 18:00

Wat

workshop

Waar

Podiumacademie Lier
Gasthuisvest 50
2500 Lier

Prijzen

€45.00
Plustarief
€35.00
Standaard
€28.00
Ledentarief
€22.50
Verminderd
€7.00
Kansentarief
Je kiest zelf welk tarief op jou van toepassing is. Zie solidaire prijzenbeleid.

Wie

zangers, dirigenten

Contact

liesbeth.segers@koorenstem.be
Terug naar boven