U bent hier

Ontdek je popstem

Complete Vocal Technique (CVT) streeft ernaar om alle manieren van stemgebruik in kaart te brengen. Het uitgangspunt is dat bijna alle mogelijke geluiden op een gezonde manier geproduceerd kunnen worden, als er maar aan de regels wordt voldaan. In januari nodigen we twee specialisten uit Denemarken en Nederland uit om hiermee met zangers en koren uit Vlaanderen aan de slag te gaan.

Met 2 experten

Tijdens deze voormiddag bieden Jeroen Manuhutu (NL) en Tine Fris Ronsfeld (DK) tekst en uitleg over CVT alsook veel oefeningen en toepassingen op popsongs. Alle deelnemers werken 1,5 uur met Jeroen en 1,5 uur met Tine. De sessie van Tine Fris zal in eenvoudig Engels gehouden worden.

Voor wie?

Deze workshop staat open voor jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen, voor individuele zangers én dirigenten. Voor wie (nog) niet in een popkoor zingt, is dit een ideale introductie tot CVT.

Ook interessant

In de namiddag geven de docenten groepscoachings van 50 minuten per groep. Daarvoor kan je hier als koor inschrijven. De groepscoachings in de namiddag zitten vol, momenteel kan je alleen aanmelden op de wachtlijst.

De inschrijvingen zijn afgesloten.

Docenten

Tine Fris-Ronsfeld (DK)

Tine Fris-Ronsfeld is zanger en codirigent van popkoor Vocal Line uit Denemarken, componist en arrangeur. Ze arrangeert veel bladmuziek voor koor en a cappellagroepen en is co-auteur van 'Icebreakers – A practical Approach to Group Dynamics', 'Breaking the Ice – a Playful Approach to Social Interaction', and 'Choir Warm Up - A Handbook on Choral Warm Up, Vocal Technique and Singing Together'. Ze coacht al meer dan 20 jaar solozangers, koren en vocal groups. Ze treedt vaak aan als gastdocent aan conservatoria en geeft workshops over heel de wereld.

Jeroen Manuhutu

Vocal coach Jeroen Manuhutu geeft in zijn studio in Breda, op locatie en wereldwijd online, zangles aan internationale popartiesten, musicalsterren, top vocal coaches, radio- en tv-presentatoren, acteurs, cabaretiers en succesvolle YouTubers. Jeroen Manuhutu introduceerde Complete Vocal Technique (CVT) in Nederland in 2003 en vertegenwoordigde CVT daarna 7 jaar. Vanaf 1990 zong hij op vele internationale podia en opnames. Hij studeerde cum laude af aan het conservatorium en is Authorised CVT Teacher sinds 2009.

Planning van de dag

Vanaf 9:00 uur: onthaal
9:30 uur: workshop 1
11:00 uur: pauze
11:15 uur: workshop 2
​12:45 uur: einde studievoormiddag

Leeftijdsgroepen

Al naar gelang de inschrijvingen, verdelen we de groep volgens leeftijd: een groep met jongeren en een groep met volwassenen.

Inbegrepen

  • koffie, thee, water
  • handouts/partituren

Aangezien de workshop om 12:45 uur eindigt, voorzien we geen lunch. We voorzien een eetruimte voor wie ter plaatse eigen lunch wil nuttigen.

Groepstarief

Kom je met 5 of meer leden van je koor? Vergeet dan zeker niet de naam van je koor te vermelden bij de inschrijving en kies groepstarief voor iedere zanger.

Solidaire prijzen

Koor&Stem hanteert voor deze activiteit flexibele, solidaire prijzen. Je kiest met andere woorden zelf het tarief dat op jou van toepassing is. Wie bereid is om meer te betalen, weet dat dit dient om mensen die een lagere prijs kiezen te ondersteunen.

 

Prijs

 

Plustarief 

€75 Kies dit tarief en je maakt Koor&Stem betaalbaar voor iedereen.

Standaard

€60 Tarief voor wie geen lid is van een koor dat is aangesloten bij Koor&Stem.

Ledentarief

€50 Tarief voor wie lid is van Koor&Stem, indirect via het koor of individueel.

Verminderd

€45 Tarief voor wie het niet vanzelfsprekend is om het standaardtarief te betalen.
Groepstarief €30   Vanaf 5 deelnemende zangers uit eenzelfde koor.

Kansentarief

€12

Wie beschikt over een UiTPAS met kansentarief krijgt 80% korting.

 

Toegankelijkheid

We vinden het belangrijk dat iedereen kan deelnemen. Heb je extra ondersteuningsnoden, aarzel dan niet om contact op te nemen. We voorzien extra hulp.

Wanneer

27 januari 2024 van 9:30 tot 12:45

Wat

workshop

Waar

Academie Borgerhout
Collegelaan 3-5
2140 Borgerhout

Prijzen

€75.00
Plustarief
€60.00
Standaardtarief
€50.00
Ledentarief
€45.00
Verminderd tarief
€30.00
Groepstarief
€12.00
Kansentarief
Vanaf 5 zangers van hetzelfde koor heb je recht op het groepstarief.

Wie

zangers, dirigenten, koorgroepen
Deze voormiddag is geschikt voor zowel zangers als dirigenten.

Contact

Liesbeth Segers
liesbeth.segers@koorenstem.be
Terug naar boven