U bent hier

Studiedag Sing Me In

Zingen in cultureel gemengde groepen een uitdaging?  Ja, en het biedt nog tal van muzikale en talige opportuniteiten ook! Kinderen pikken niet alleen andere talen op, maar leren ook elkaars cultuur kennen en samenwerken. 

Tijdens de studiedag Sing Me In werken we in uiteenlopende workshops aan zingen met kinderen in al zijn vormen, zowel in de klas- als schoolkoorcontext, zowel in het Nederlands als in andere talen of zonder taal, van klassiek gezongen tot rap, met bewegingen of instrumentjes. Omdat het verrijkend is om liedjes van hier en daar te leren kennen, omdat muziek een ideaal middel tot participatie op school is. Een niet te missen praktische inspiratiedag, onderbouwd door recent onderzoek.
 

 ga naar ons Facebookevent

Voor leerkrachten lager onderwijs, dirigenten van een kinderkoor of schoolkoor, leerkrachten DKO. Ook kunnen begeleiders van anderstalige inburgeraars, leerlingenbegeleiders, mensen die actief zijn in het sociaal-cultureel werk, intergratieambtenaren of schooldirecties hun voordeel doen met deze studiedag.

Programma

Keuzesessies

Tijdens vier keuzesessies kan je deelnemen aan workshops in het Nederlands, Engels of met weinig taal over speelliedjes, ontspanningsoefeningen, psychosociale ondersteuning, duidelijk taalgebruik en rap. Met docenten Sterre De Raedt, Moufadhel Adhoum, Sien De Smet , Marleen De Boo, Peter Schoenaerts, Hilde Van Belle, Jan Asselberghs, Nils Vandenbroucke en Hanne Orrenmaa.

Voorbeelden uit de praktijk

Maak kennis met enkele interessante projecten uit binnen- en buitenland. We stellen voor: Iedereen zingt, Mais quelle chanson, Re-Mix XXL, opMaatorkest, Gelukkig zijn, Singing with pictures, Singing and trauma therapy, Cantania, Pluto vzw, Campus Saint-Jean.

Concerten

Na de lunchpauze kan je een aantal kinderen- en jongerenkoren beluisteren. We verklappen alvast dat Rissala uit Molenbeek van de partij zal zijn. Het koor brengt een divers repertoire. Ze zingen in het Engels, Arabisch, Frans en Nederlands. De teksten bezingen vrede en verdraagzaamheid. 

De inschrijvingen zijn afgesloten.

Programma in detail

Inschrijven

Deelnemer

Naam van je school, vzw, onderwijsinstelling, koor, ...

Contactpersoon

Alle communicatie verloopt via dit e-mailadres: je ontvangt een bewijs van inschrijving, een betalingsuitnodiging en -bevestiging.

Facturatiegegevens

Geef hierboven duidelijk aan als je met een bestelbon en/of factuur wenst te werken. Facturatiegegevens zet je in de openklappende velden hieronder, het bestelbonnummer kan je in het opmerkingenvak meegeven of ons achteraf per mail bezorgen via facturatie@koorenstem.be.

We respecteren jouw privacy en verwerken persoonsgegeven met zorg. Lees hier onze privacyverklaring

Wanneer

15 september 2018 van 9:30 tot 17:00

Waar

Campus Lemmens Leuven
Lemmensberg 3, 3000 Leuven

Prijzen

€80.00
basisprijs
€35.00
studenten
€45.00
halve dag
Alle prijzen inclusief lunch.

Wie

dirigenten, leerkrachten
schooldirecties lager onderwijs, dirigenten van een kinder- of schoolkoor, leerkrachten DKO, begeleiders van anderstalige inburgeraars, integratieambtenaren, professionals uit de socioculturele sector

Contact

Liesbeth Segers
liesbeth.segers@koorenstem.be
Terug naar boven