U bent hier

Koor&Stem festival 2022

29-30 oktober 2022, Scherpenheuvel-Zichem

Met een fijne combinatie van workshops, optredens en netwerking, lanceerde Koor&Stem haar nieuwe presentatiefestivals. De eerste editie vond plaats 29 en 30 oktober 2022 in Den Egger in Scherpenheuvel-Zichem en richtte zich specifiek op zangers lichte muziek: pop, show, jazz, close harmony. 

Op het hoofdpodium toonden een line-up van 8 koren per dag zich aan een koorcoachenpanel en publiek: geen wedstrijd, maar wel een goed omkaderd optreden dat wordt gekoppeld aan een rustig gesprek met onze coaches, die de aantredende koren met plezier verder helpen in hun ontwikkeling.  Verder waren er workshops, een koorcafé, foodtrucks en om af te sluiten een netwerkdrink en avondconcert: MAZE Voices olv Merel Martens zorgt voor een spetterend slot van een drukke festivaldag.

Tijdens de workshops had Merel Martens het over vocal leadership, Inge Minten dompelde je onder in zangtechnieken voor lichte muziek, Leander Moens wijdde je in in de geheimen van close harmony. Marijke de Wit stuurde je naar huis met een hoop tips over je podiumpresentatie. En tot slot was er het festival POP-upkoor, dat zich vooraf reeds voorbereidt en het voorprogramma mocht verzorgen van MAZE. Bekijk hieronder de line-up van toen, met tof foto- en videomateriaal!

Wat een feest! 2 dagen lang presentatieconcerten, workshops, nieuwe vriendschappen, boeiende nabesprekingen… Dit was heel erg goed georganiseerd. Koor&Stem heeft hier iets heel moois in de startblokken gezet.

Jo Annemans, koorcoach

Aftermovie & video's

Op het Koor&Stem festival popkoren werden alle optredens gefilmd. Per koor selecteerde we een lied voor onze playlist op YouTube. Bekijk zeker ook de aftermovie!

Dank aan

Alle deelnemende koren

Vocal Fun
Popkoor Dames&Heren
The Flat Nuts
Alterecho
Echo-Alterecho
Cantamico PLUS
A point
Just for fun  
Amicula
Sugar&Spice
Blendissimo
Maze Voices

De docenten

Inge Minten
Merel Martens
Leander Moens
Marijke de Wit

Koorcoaches

Jo Annemans  
Kristel Lamerichs
Anja van Engeland
Terug naar boven