U bent hier

Neem deel aan de Study Tour van Europa Cantat Junior

Internationaal

Van 5 tot 13 juli bruist Gent van de energie: meer dan 1000 jonge zangers uit heel Europa komen er samen om te zingen en te genieten van inspirerende koorateliers en een geweldige internationale sfeer. Aan dit Europa Cantat Junior-festival wordt een study tour gekoppeld, een formule speciaal voor dirigenten, zangleiders, muziekstudenten en iedereen die geïnteresseerd is in zingen met kinderen. 

Sluit aan bij een internationale groep collega's en verken het festival vanuit een professioneel oogpunt. Tijdens het festival bezoek je verschillende ateliers, je observeert en bespreekt. In de namiddag zijn er gesprekken met atelierleiders en workshops. Je bekijkt welke didactische methoden de atelierleiders gebruiken, welk repertoire ze kozen en hoe ze dit aanbrengen. 

Onder leiding van Inge Sykora en Linas Balandis

Inge Sykora (BE) en Linas Balandis (LT) begeleiden de study tour. Beiden hebben een grote ervaring met kinder- en jeugdkoren. Zij zullen er dan ook voor zorgen dat de deelnemers van de study tour optimaal kunnen observeren en bijleren.

Wat is Europa Cantat Junior? 

Europa Cantat Junior is een niet-competitief kinder- en jeugdkorenfestival dat om de drie jaar plaatsvindt in een Europese stad. Dit jaar verwelkomt Gent dit festival. Het typische aan Europa Cantat Junior is dat internationale koren samen repeteren, zingen en concerteren. 

Meer info over de study tour
 

Foto Europa Cantat Junior Vilnius 2022 © Katayzna Polubinska
Terug naar boven