Op zoek naar logies voor je koor?

Op een zangweekend beleven deelnemers de tijd van hun leven! Wil jij voor je groep een zangweekend of -kamp organiseren? Dan start alles met de zoektocht naar de perfecte plek waar je volop kan ontspannen, repeteren of kan genieten van de natuur. Er zijn een aantal platformen of brochures waar je gebruik van kan maken om je zoektocht te starten. We geven ze hieronder graag mee.

Laatste wijziging: 15 februari 2024

Kampas

Kampas werd ontwikkeld door Centrum voor Jeugdtoerisme en is het platform waar het volledige aanbod aan gebouwen en kampeerterreinen in Vlaanderen terug te vinden is. Vergis je niet, ook groepen met volwassenen zijn welkom in deze accomodaties! Door het gebruik van handige zoekfilters (locatie, maaltijden, zalen, omgeving, enz.) zoek en vergelijk je snel en eenvoudig om zo de geschikte locatie te vinden voor jouw koor en jullie activiteit.

Doorgaans biedt boeken via Kampas een mooi financieel voordeel op. Bovendien zijn sommige locaties meteen online te reserveren en kan je makkelijk je boekingen opvolgen in de digitale groepsomgeving. Klaar om je zoektocht te starten en benieuwd naar alle mogelijkheden? Check meteen de website!

Naar Kampas

 

Jeugdherbergen

Je kan ook gericht kiezen voor een jeugdherberg of hostel in Vlaanderen: voordelig, verrassend én comfortabel. Vergeet die muffe vooroordelen: moderne hostels bieden heel wat meer comfort dan vroeger. Kamers van twee tot zes bedden zijn de norm en de meeste hebben een eigen badkamer. Naast gedeelde kamers kun je nu vaak ook kiezen voor een privékamer. 

Wat maakt een hostel dan anders dan een budgethotel? Het verschil zit hem in de 's' van hostel. De s van sociaal en sfeer. Het gaat er allemaal wat losser aan toe en gasten maken al eens graag een praatje. Ze willen geen overbodige luxe met een prijskaartje, maar gewoon comfortabele kamers. No nonsense!

De Vlaamse Jeugdherbergen vzw, kortweg VJH, is de overkoepelende organisatie van achttien jeugdherbergen in Vlaanderen. Op hun website vind je alle hostels verspreid over negentien bijzondere locaties in Vlaanderen. 

Meer over jeugdherbergen


Toerisme Vlaanderen

Toerisme Vlaanderen heeft een brochure uitgegeven dat een beeld geeft van de meest  toegankelijke hostels en jeugd- en groepsverblijven in Vlaanderen en Brussel. Ze vertelt nauwgezet wat je kan verwachten van de toegankelijkheid. Van de voordeur tot het kleinste kamertje, alles is ter plaatse onderzocht en deskundig beoordeeld.

Toegankelijke groepsverblijven