U bent hier

 

Koor&Stem slaat de handen in elkaar met verschillende lokale besturen om een muzikale wandeling uit te werken. 

Trek je wandelschoenen aan en kom langs koren die het beste van zichzelf geven. In verschillende gemeentes over heel Vlaanderen stippelen we voor jou een muzikale route uit langs verschillende kooroptredens. Een win-win situatie voor koren én wandelaars: koren krijgen de kans om op te treden en wandelaars kunnen genieten van de muzikale klanken tijdens hun tocht!

Fotoalbum

Volgende editie nog te bepalen

Het concept ontstond in 2021. In een periode waarin koren niet of zeer beperkt mochten zingen, bleek de koorwandelingen waarbij koren konden zingen en er een publiek aanwezig kon zijn, een schot in de roos te zijn. 

De vraag naar koorwandelingen bleef komen. Daarom werd er ook vorig jaar voor gekozen om dit te organiseren. Na twee succesvolle edities, worden de koorwandelingen een vaste waarde binnen de Week van het Zingen! Vorig jaar konden wandelaars genieten van een koorwandeling in Desselgem, Duffel, Meise en Sint-Martens-Latem. Onderweg kwamen ze 15 koren tegen. De allereerste koorwandelingen vonden plaats in Hasselt, Duffel, Sint-Martens-Latem en Izegem. Hier namen maar liefst 28 koren aan deel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FAQ

Hoe stel ik me als gemeente kandidaat voor een koorwandeling?

Stuur een mailtje naar koorwandelingen [at] koorenstem.be en we nemen zo snel mogelijk contact met je op! 

Hoe stel ik me als koor kandidaat voor een koorwandeling?

De inschrijvingen voor koren openen in het voorjaar. Wil je je nu al kandidaat stellen? Neem dan contact op via koorwandelingen [at] koorenstem.be.

In welke gemeentes zullen koorwandelingen plaatsvinden?

We organiseren een wandeling in elke provincie.

Welke muziek zingt een koor tijdens een wandeling?

Je mag als koor zelf je programma samenstellen! Liever klassiek of swingt het de pan uit? Kies een repertoire waarin jij je goed voelt. De wandelaars kiezen jukebox-gewijs wat er gezongen wordt. 

Terug naar boven