U bent hier

Onze presentatiefestivals zijn gloednieuw en helemaal klaar om koren van over heel Vlaanderen op het podium te zetten.  De festivals vinden drie keer per jaar plaats en willen koren een fijne combinatie aanbieden van podiumkansen, feedback, relevante workshops en netwerking. Een must voor ieder koor! Op het hoofdpodium krijgen koren de kans zich te tonen aan een koorcoachenpanel en publiek.

Festivalformule

Het gaat niet om een wedstrijd, maar wel om een goed omkaderd optreden dat wordt gekoppeld aan een gesprek met onze coaches, die de aantredende koren met plezier verder helpen in hun ontwikkeling. Elke dag van het festival kunnen een 10-tal koren optreden, maar in de loop van de dag kan je ook deelnemen aan andere activiteiten: workshops, koorcafé, avondconcert, netwerken...

Ieder koor welkom

Ieder koor of ensemble, ongeacht de samenstelling, leeftijd, genre of muzikale standaard, komt in aanmerking om deel te nemen. Er is geen preselectie. Je wordt voor je optreden wel zo goed mogelijk gematcht met gelijkaardige koren. 

3 types festivals

We organiseren jaarlijks 2 festivals. Ieder jaar is er een algemene editie waar alle koren, engeacht genre, grootte of samenstelling, a capella of met begeleiding kunnen optreden. Er is telkens ook een gespecialiseerd festival. Afwisselend is er een editie voor lichte muziek en eentje voor kinder- en jeugdkoren.

Eerste editie in oktober 2022

De allereerste editie vindt plaats van 29 tot 30 oktober 2022 in Den Egger in Scherpenheuvel-Zichem en richt zich specifiek op koren lichte muziek: popkoren, showkoren, jazz- of gospelkoren of –ensembles kunnen er zich presenteren en genieten van interessante workshops.  Ontdek het programma

Waarom deelnemen?

  • De kans om je voor te stellen als koor, met een eigen vrij programma 
  • Feedback gesprek tussen onze coaches, jouw dirigent en 2 of 3 vertegenwoordigers van het koor
  • Professionele opname van jouw kooroptreden op youtube 
  • De kans vele andere kooroptredens bij te wonen 
  • Interessante workshops voor de zangers
  • Netwerkreceptie voor dirigenten en koorbesturen 
  • Doorlopend koorcafé met eten en drinken 

 

 

 

 

 

 

 

 


JOUW OPTREDEN

Elke dag van het festival kunnen een 10-tal koren optreden. Jouw optreden kan je heel vrij invullen, hieronder meer info. Aan het voorbereiden op iets bijzonders? Laat het ons vooraf weten, dan kan ons panel je heel gericht evalueren.

Duur 15 minuten muziek 
Repertoire Geen vereisten. Je mag deelnemen met het repertoire waar je graag feedback op wil krijgen. 
Bezetting A capella of met (beperkte) begeleiding. Hou rekening met beperkte opbouwtijd voor je set. Piano steeds aanwezig.
Versterking Enkel mogelijk op presentatieconcerten specifiek voor lichte muziek.
Feedback Ieder koor dat zich op het festivalpodium presenteert, krijgt achteraf een gesprek met ons koorcoachenpanel. Het panel bestaat uit 3 ervaren koorcoachen en zij helpen je zo goed mogelijk verder op weg met hun evaluatie en raad. Het maakt niet uit of je een nieuw of een oud koor bent, een koor met weinig podiumervaring of een doorwinterd wedstrijdkoor, het panel geeft feedback en advies op maat van jouw koor. Er zijn geen scores en er is geen ranking. Alles draait rond samen groeien in een sfeer zonder competitie!
 

 

 

 

 

 

 

 

© MAZE

Festival popkoren Scherpenheuvel 2022

De eerste editie vindt plaats van 29 tot 30 oktober 2022 in Den Egger in Scherpenheuvel-Zichem en richt zich specifiek op koren lichte muziek: popkoren, showkoren, jazz- of gospelkoren of –ensembles kunnen er zich presenteren en genieten van interessante workshops. 

Op het hoofdpodium krijgen koren de kans zich te tonen aan een koorcoachenpanel en publiek: geen wedstrijd, maar wel om een goed omkaderd optreden dat wordt gekoppeld aan een rustig gesprek met onze coaches, die de aantredende koren met plezier verder helpen in hun ontwikkeling.  

Verder zijn workshops, een koorcafé, foodtrucks en om af te sluiten een netwerkdrink en avondconcert: MAZE Voices olv Merel Martens zorgt voor een spetterend slot van een drukke festivaldag. Tijdens de workshops heeft Merel Martens het over vocal leadership, Inge Minten dompelt je onder in zangtechnieken voor lichte muziek, Leander Moens wijdt je in in de geheimen van de close harmony en Marijke de Wit stuurt je naar huis met een hoop tips over podiumpresentatie.

inschrijven voor EEN presentatiefestival

Je schrijft je koor in per dag. Inbegrepen: toegang tot alle workshops, eigen optreden, feedbackmoment met koorcoachen, dagtoegang tot alle optredens, avondconcert. De inschrijvingsprijs is variabel o.b.v. het aantal zangers, met een plafont van €500 voor aangesloten koren en €600 voor niet-aangesloten koren. Je inschrijving is pas definitief na betaling van de registratieprijs.

  Registratieprijs Per zanger Wie
     € 150 per koor + € 10 per zanger  Aangesloten koren
  € 250 per koor + € 10 per zanger  Niet-aangesloten koren

Jouw koor

Is je koor aangesloten bij Koor&Stem?

Wist je dat er 1000 koren in Vlaanderen lid zijn van Koor&Stem? En lid worden kan al voor €90 per jaar per groep. Ben je vanaf 1 oktober 2022 lid van Koor&Stem, dan geniet je van de €100 korting op je inschrijving voor het presentatiefestival. Lees hier alles over de voordelen van het lidmaatschap. Meer info

Wat is de samenstelling van je groep?
Meerdere labels zijn mogelijk.
Mag een indicatief cijfer zijn, exacte aantal kan later worden bijgesteld!


Contactpersoon


Presentatieconcert

Op welke dag komen jullie?
Hebben jullie versterking nodig? Een piano wordt standaard voorzien.
Welke vorm(en) van versterking?
Wil je ons nog iets vertellen?

We respecteren jouw privacy en verwerken persoonsgegeven met zorg. Lees hier onze privacyverklaring

Terug naar boven