Ateliers

Zingen in een atelier, samen met internationale koren, dat is waar het bij Europa Cantat Junior om draait. Nieuwe vrienden maken in koor.  Elke atelierleider heeft een programma voorbereid voor het festival. De programma's variëren in moeilijkheidsgraad, genre en beoogde leeftijdsgroep. De atelierleider werkt met de deelnemende koren en zangers aan dat programma en presenteert het op de laatste dag in het slotconcert. 

Tracy Wong (CA/MY)

Beyond Borders 

Merging voice and movement
2-stemmig, 8-12 jaar, level A

Basilio Astulez (ES)

Tongue twisters

Fun songs for boys and girls
SSA, 8-15 jaar, level A

Kadri Hunt (EE)

Power of Song and Dance

Music from the Baltic Countries 
SSA, 10-14 jaar,  level A

Rohan Poldervaart (NL)

Groove stories

Pop for choirs
SSA, 12-20 jaar, level A

Paul Smith  (UK)

The VOCES8 Method

Renaissance, folk, pop and jazz a capella! 
SA(T)B/SA, 14-20 jaar, level A

Michael Barrett (ZA)

WHERE AFRICA MEETS THE WEST

Sing and dance the South African way
SS/SSA/SAB, 10-20 jaar, level B

Erica Mandillo (PT)

World travellers

Universal emotions in songs
SSA, 10-16 jaar, level B

Dieter Staelens (BE)

FROM DUSK TILL DAWN 

Atmospheric songs
SSA, 16-20 jaar, level B

Birgitte Næslund Madsen (DK)

Exploring the North

SSA(A), 12-20 jaar, level C

Ken Wakia (KE/UK)

TUIMBE PAMOJA

Let's sing together
SSA, 10-20 jaar, level B

Jan Schumacher (DE)

SONGS OF LOVE & HOPE

SSA, 10-20 jaar, level B

In welk atelier zal ons koor zingen?

Bij je inschrijving kies je drie ateliers (eerste, tweede en derde keuze), die passen bij je koor. Gemengde jeugdkoren hebben twee atelieropties. Wij delen alle koren in bij een bepaald atelier. We houden daarbij rekening met vele factoren zoals het maximum aantal zangers per atelier, hoe goed je koor past in het beoogde leeftijds- en niveauprofiel, een goede balans van nationaliteiten,.... Voor meer info, zie de FAQ

Hoe zit het met de leeftijd? 

Elk atelier heeft een leeftijdscategorie (leeftijd bij aanvang van het festival) - de meerderheid van je koor moet daarin passen. Een of twee uitzonderingen zijn mogelijk, meer niet. Uiterlijk in februari 2023 stuur je de gedetailleerde deelnemerslijst met geboortedata op. Contacteer ons als je vragen hebt of als je niet zeker bent dat je koor in een bepaald atelier past.

Hou rekening met de moeilijkheidsgraad

Niveau A is het gemakkelijkst, elk koor kan meedoen, niveau B is gemiddeld moeilijk, voor koren die gewend zijn 2- of 3-stemmige liederen te zingen, niveau C is voor koren die thuis de partituren studeren voordat ze naar het festival komen.

Overweeg om je groep op te splitsen

Als je koor niet precies bij één atelier past, overweeg dan om het te verdelen over twee ateliers. De oudste zangers kunnen bijvoorbeeld een atelier volgen dat beter bij hun leeftijd past. Zo neem je dubbel nieuw repertoire mee naar huis en maak je dubbel zo veel nieuwe vrienden . De meeste repetitieruimtes bevinden zich in hetzelfde gebouw of dichtbij. Er moet wel steeds minstens één verantwoordelijke volwassene bij elke subgroep zijn.

Terug naar boven