Koorcoaching aanvragen? Dat kan hier

Sluiten

U bent hier

Zing Nees en laat het ons weten

Dirigeren

Liedjes voor de Slapelozen, Teergeliefde in tien talen, Sur le pont d'Avignon, Seven Madrigals, De zee is een orkest, Haec est praeclarum vas ... dat is Vic Nees, sinds de jaren '60 leverancier van belangrijke, degelijke koormuziek die graag en veel gezongen werd. Nees stierf bijna tien jaar geleden, maar zijn muziek houden we graag in leven.

Vic Nees legde zich voornamelijk toe op koormuziek waarbij woord en muziek naadloos bij elkaar aansluiten. In België en Nederland werden zijn werken gerangschikt bij de belangrijkste van de eeuw. Zijn composities staan op het repertoire van vele koren in en buiten Europa. Zo wordt zijn Magnificat wereldwijd gezongen.

Zet je concert tijdig in UitinVlaanderen!

Opdat Nees' muziek zou blijven klinken, roepen we alle koren op om in 2023, het jaar van zijn overlijden, een werk van Vic te programmeren en ons dat te laten weten. Hoe doe je dat? Zet je concert in de kalender van UitinVlaanderen en tag je concert met KOOR maar ook met NEES. Wij brengen alle initiatieven digitaal samen als één groot eerbetoon. Ben je op nog zoek naar repertoire, dan kunnen we je alvast hier helpen:

Oeuvrecatalogus Vic Nees
partituren in onze bibliotheek
Repertoire op Koorklank
Boek O Song

Lees hier over alle acties

Meer Nees

Hou onze website goed in de gaten! Zing Nees is immers de koepelnaam van diverse acties die we in 2023 vorm geven om Nees' muziek te laten klinken:

  • Bekendmaking winnaars Vic Nees compositiewedstrijd: maart 2023
  • Repertoiredag met composities van Vic Nees en werk van andere hedendaagse componisten: zondag 12 maart 2023, Mechelen, onder leiding Geert Hendrickx en Pascale Van Os, inschrijven
  • Masterclass compositie: oktober 2023
  • Op het podium met het Vlaams Radiokoor: oktober 2023, oproep volgt najaar 2022
Terug naar boven