U bent hier

Voor deelnemende koren aan de World Choir Games in juli 2020 waren deze presentatieconcerten de ideale try-out om zich tussentijds te laten evalueren door een jury. Bijna 50 koren traden aan op een podium ergens in Vlaanderen. De concerten waren ook gratis toegankelijk voor publiek. Zo konden koren met z'n allen samen groeien naar juli 2020.  Helaas besliste de coronapandemie daar anders over, maar gelukkig werden de World Choir Games verplaatst naar 2-12 juli 2021. 

Try-outs voor de Games

Koren kunnen de presentatieconcerten gebruiken om een stand van zaken in het koor op te stellen: waar hebben ze nog werk aan? Welke sterktes kunnen ze nog beter uitspelen? Perfect ook om het repertoire te testen dat ze op de World Choir Games zullen brengen. Of simpelweg als extra podiumervaring, stresstraining of een leuk podiummoment tout court.

In alle Vlaamse provincies

Tijdens het weekend van 5-6 oktober 2019 vonden in C-Mine in Genk de allereerste presentatieconcerten plaats. Op 1 november waren we te gast in De Spil te Roeselare en op 1 december trekken we naar de Miryzaal in Gent. Een boeiende start van een jaar dat voor heel veel koren in het teken stond van hun voorbereiding aan de World Choir Games!  

Ook toegankelijk voor publiek!

Publiek is welkom en mag gratis binnen, dus kom maar massaal supporteren. De presentatieconcerten in Scherpenheuvel op 23 februari 2020 namen zelfs de allures aan van een heus indoor korenfestival.  Er waren presentatieconcerten van 13 koren, een koorcafé, foodtrucks en een aflsluitend optreden van showkoor Rise Up.  

Ook toegankelijk voor publiek!

Publiek is welkom en mag gratis binnen, dus kom maar massaal supporteren. De presentatieconcerten in Scherpenheuvel op 23 februari 2020 nemen zelfs de allures aan van een heus indoor korenfestival.  Er zijn presentatieconcerten van 13 koren, een koorcafé, foodtrucks en een aflsluitend optreden van showkoor Rise Up.  

Contactpersoon

Lieselotte Goessens, Koor&Stem vzw
Pater Pirestraat 50, 2018 Antwerpen
lieselotte.goessens [at] wcg2020.be

Bijna 50 koren zullen aantreden op een presentatieconcert of hebben dat inmiddels gedaan, zo groeien we met z'n allen samen naar juli 2020! 

Lees ook

Koorwereld
Tijdens het weekend van 5-6 oktober vonden in C-Mine in Genk de eerste presentatieconcerten plaats. Lees hier een verslagje.
Podiumkans
Op 2 mei vinden de allerlaatste presentatieconcerten plaats voor koren die zullen deelnemen aan de World Choir Games. Mis deze kans niet!
Lees hier de officiële uitslagen van de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen die plaatsvond op 5-6 oktober 2019 in Genk.

Deelnemende koren

C-MINE GENK

Evence Coppéelaan 91, 3600 Genk

Zaterdag 5 oktober 2019 

Paramour
Dameskoor Furiant
Vocaal ensemble Viermaliks
Hot Air
Ad Hoc


Zondag 6 oktober 2019

Jeugdkoor Kiliana
Kamerkoor Pizzicanto
Pieter-Jan van Paesschen gemengd koor
Pieter-Jan van Paesschen jongvolwassenkoor
Koninklijk Hasselts A Capellakoor
Villanella tienerkoor
Villanella jeugdkoor
La-why?
Kør

de spil roeselare

Hippoliet Spilleboutdreef 1, 8800 Roeselare

Zaterdag 1 november 2019 

Popkoor IOCA
Roeselaars Kamerkoor
Melting Vox
Clever Kitsch
Muzamies
Mannenkoor De Kerels
 

miryzaal gent

Biezekapelstraat 9, 9000 Gent

Zondag 1 december 2019

Con Amore
Clari Cantores
Schola Cantorum Sint-Baafs
Kwimba Gent
Jeugdkoor Cantilene
Cantando
Kinderkoor ÜkeHele
Jeugdkoor ÜkeHele
Ladies Aloud
Gents Universitair Koor
Cantores Twist

 

oc den egger scherpenheuvel

August Nihoulstraat 74, 3270 Scherpenheuvel

Zondag 23 februari 2020 

Jeugdkoor Al Dente
Eigenwijs
Epiphony
The Flatnuts
It Takes 4
Light my Choir
Jubile
Line-up
Moi Kochani
Popkoor Sing & Swing
Mannenkoor Terpander
Triton-Singers
Popkoor Vocalicious

 

 

 

Zaterdag 2 mei 2020 in Pelt

Ook het Europees Muziekfestival voor de Jeugd opent haar deuren voor de World choir games

Foto's

Op 5 en 6 oktober stond C-Mine Genk op zijn kop. Tijdens de eerste World Choir Games presentatieconcerten van Koor&Stem presenteerden 14 koren zich voor onze jury. In de Grote Zaal was de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen bezig, terwijl in de Kleine Zaal de WCG presentatieconcerten plaatsvonden.

Terug naar boven