U bent hier

De World Choir Games die normaal gezien in 2020 zouden plaatsvinden, zijn uitgesteld naar 2-12 juli 2021.  Het grootste koorevenement ter wereld komt voor haar 11e editie naar Vlaanderen van 2 tot en met 12 juli 2021. Dat wordt een niet te missen thuismatch voor Vlaamse koren, maar ook een onvergetelijk evenement voor heel Vlaanderen. We ontvangen maar liefst 500 koren van over de hele wereld, waaronder enkele van de beste amateurkoren ter wereld, samen goed voor 20.000 buitenlandse gasten. Het evenement vindt tegelijkertijd plaats in Antwerpen en Gent, maar heel Vlaanderen zal kunnen meegenieten van dit gigantische koorfeest.

Deelnemen als koor

Wat zijn de mogelijkheden? Hoe inschrijven voor de wedstrijden, coachings, vriendschapsconcerten e.a. Wegens uitstel van deze editie van 2020 naar 2021, kunnen koren zich opnieuw kandidaat stellen: uiterste deadline van inschrijven is 15 september 2020.

Presentatiefestivals 2021

Koren die zich voorbereiden voor de World Choir Games krijgen de kans om deel te nemen aan een Koor&Stem presentatieconcert in 2021. Het is een degelijke podiumkans met evaluatie door een professionele jury, een leerrijke ervaring en een leuke manier om andere koren te leren kennen.

De KOORVLAM 

Na het doven van de vlam onder invloed van de corona-crisis in maart 2020, zal de KOORVLAM in februari 2021 opnieuw aangestoken worden. Een half jaar lang reist ze van hand naar hand, onderweg haar licht schijnend op de warmste, mooiste en speciaalste zanginitiatieven. 

Blijf op de hoogte

Volg de World Choir Games Vlaanderen 2020 op Facebook, Instagram en YouTube. Bezoek de festivalwebsite voor alle praktische info. Ga naar wcg2021.be

Nieuws

Festival
Op 5 juli zenden we ter vervanging van de grote openingsceremonie in het Sportpaleis een Facebook Live uit.
Festival
Niks leuker dan met je koor samen de World Choir Games ervaren achter de schermen! Wel 1.500 vrijwilligers zoeken we. Registreren kan vanaf 1 oktober.
Festival
2020 wordt 2021, 27 wedstrijdcategorieën worden er 28! In de splinternieuwe staat ons eigen muzikaal erfgoed centraal.
Internationaal
Lara Denies, student compositie aan het conservatorium Antwerpen, eindigde als eerste in haar categorie. In de categorie DKO was dat Stijn Dierckx.
Koorwereld
Dat wordt dan in mei 2021 uitzonderlijk één enkele editie voor zowel jeugd- en kinderkoren als voor instrumentale ensembles.
Voor wie extra tijd heeft om te componeren deze dagen: indienen kan nog tot maandag 20 april 12:00.
Koor&Stem vzw
De gezondheid, het welzijn en de veiligheid van de deelnemende koren, de meereizende supporters en de vele fans en bezoekers in Vlaanderen is nu het allerbelangrijkste.
Terug naar boven