U bent hier

De World Choir Games die normaal gezien in 2020 zouden plaatsvinden, zijn uitgesteld naar 30 oktober - 7 november 2021.  Het grootste koorevenement ter wereld komt voor haar 11e editie naar Vlaanderen. De steden Antwerpen en Gent ontvangen dan meer dan 200 koren uit de hele wereld en meer dan 5000 deelnemers. Zij doen mee aan wedstrijden, concerten en workshops onder leiding van tal van internationale experts. Met deze spetterende en sfeervolle activiteiten zal het najaar in het teken staan van positiviteit, hoop en samenhorigheid.

Live en online

De wedstrijden, vriendschapsconcerten, workshops, galaconcerten, internationale coachings en zelfs een openingsceremonie zal je live kunnen meemaken in tal van concertzalen in Gent en Antwerpen. Daarnaast werken we volop aan een Virtual Village, waar je de live concerten en wedstrijden online kan volgen of herbekijken en zelfs een praatje kan slaan met een koorlid aan de andere kant van de wereld.

Veiligheid voorop

Uiteraard staat jullie veiligheid voorop en doen Koor&Stem en INTERKULTUR er samen alles aan om het evenement in de veiligste omstandigheden te organiseren, conform de op dat moment heersende coronamaatregelen.

Internationale ontmoeting

Corona heeft druk gezet op het internationale karakter van de WCG, maar toch verwachten we nog steeds heel wat buitenlandse koren en zullen er tal van mogelijkheden zijn om hen aan het werk te zien of te ontmoeten.

We laten van ons horen!

In de eerste plaats worden de World Choir Games een groot feest voor de Vlaamse en internationale koorwereld. Na een lange periode van radiostilte zullen we laten horen dat we er zijn, dat we met veel zijn en dat we er allen samen ook in uitdagender omstandigheden iets prachtigs kunnen van maken. Iedereen zal geweten hebben dat de koorwereld vol creativiteit en artistieke goesting zit!

Blijf op de hoogte

Volg de World Choir Games Vlaanderen 2021 op Facebook, Instagram en YouTube. Bezoek de festivalwebsite voor alle praktische info. Ga naar wcg2021.be

Nieuws

Hier vind je alle wedstrijdresultaten. 38 gouden en 36 zilveren diploma's werden er in totaal uitgereikt.
De verbindende kracht van samen zingen op z'n best! Studio Koorvlam ging op zoek naar warme verhalen over samen zingen.
Welke activiteiten van de World Choir Games kan je allemaal via livestream volgen of herbekijken in de Virtual Village? Registratie is gratis.
Deze week is er heel wat moois te beluisteren en te beleven op de World Choir Games. Dat willen we graag vieren met alle koorliefhebbers in Vlaanderen.
De Games werden voor 2021 in een nieuw jasje gestoken en die lijn trekken we graag door naar al onze bezoekers!
Terug naar boven