U bent hier

WORLD CHOIR GAMES UITGESTELD NAAR JULI 2021

De World Choir Games, de grootste zangwedstrijd voor koren ter wereld, die deze zomer in Vlaanderen zouden plaatsvinden, worden uitgesteld naar juli 2021. Dat beslisten de Vlaamse overheid en de internationale rechtenhouder INTERKULTUR in overleg met het lokale organisatiecomité Koor&Stem en de gaststeden Antwerpen en Gent. De gezondheid, het welzijn en de veiligheid van de deelnemende koren, de meereizende supporters en de vele fans en bezoekers in Vlaanderen is het allerbelangrijkste. Gezien de COVID-19 pandemie kunnen die momenteel niet gegarandeerd worden.

Lees verder

De World Choir Games - het grootste koorevenement ter wereld - komt voor haar 11e editie naar Vlaanderen van 2 tot en met 12 juli 2021. Dat wordt een niet te missen thuismatch voor Vlaamse koren, maar ook een onvergetelijk evenement voor heel Vlaanderen. We ontvangen maar liefst 500 koren van over de hele wereld, waaronder enkele van de beste amateurkoren ter wereld, samen goed voor 20.000 buitenlandse gasten. Het evenement vindt tegelijkertijd plaats in Antwerpen en Gent, maar heel Vlaanderen zal kunnen meegenieten van dit gigantische koorfeest.

blijf op de hoogte

Volg de World Choir Games Vlaanderen 2020 op Facebook, Instagram en YouTube. Bezoek de festivalwebsite voor alle praktische info.

Ga naar wcg2022.be

 

Deelnemen als koor aan de World Choir Games 2020 in Vlaanderen. Wat zijn de mogelijkheden? Hoe inschrijven voor de wedstrijden, coachings, vriendschapsconcerten e.a.
In januari 2020 al steekt Vlaanderen de KOORVLAM aan en die gaat een half jaar lang van hand naar hand, langs de warmste, mooiste en meest bijzondere zanginitiatieven.
Try-outmomenten voor koren die zouden deelnemen aan de World Choir Games in juli 2020, omwille van corona verplaatst naar juli 2021.

Meehelpen als vrijwilliger?

Een groot internationaal evenement zoals de World Choir Games heeft uiteraard nood aan heel veel vrijwilligers! Zowel individuen als koren kunnen zich hiervoor opgeven. Mischien willen jullie met het hele koor deelnemerszakjes komen maken, ticketjes controleren bij één van de ceremonies, helpen tijdens de grote Landenparade, etc. Laat het ons weten, dan bezorgen we jou zo spoedig mogelijk meer info over de mogelijkheden! 

Ga naar wcg2021.be/vrijwilligers

Recent nieuws

Internationaal
Lara Denies, student compositie aan het conservatorium Antwerpen, eindigde als eerste in haar categorie. In de categorie DKO was dat Stijn Dierckx.
Koorwereld
Dat wordt dan in mei 2021 uitzonderlijk één enkele editie voor zowel jeugd- en kinderkoren als voor instrumentale ensembles.
Voor wie extra tijd heeft om te componeren deze dagen: indienen kan nog tot maandag 20 april 12:00.
Koor&Stem vzw
De gezondheid, het welzijn en de veiligheid van de deelnemende koren, de meereizende supporters en de vele fans en bezoekers in Vlaanderen is nu het allerbelangrijkste.
Koorwereld
De prelude op de World Choir Games gaat van start: 5 maand lang reist de KOORVLAM door Vlaanderen langs 50 bijzondere plaatsen of concerten.
De openingsceremonie van de World Choir Games 2020 op zondagavond 5 juli in het Antwerpse Sportpaleis mag je niet missen!
Naar aanleiding van de World Choir Games organiseren we een koorcompositiewedstrijd voor leerlingen DKO en conservatoriumstudenten.
Koorwereld
Tijdens het weekend van 5-6 oktober vonden in C-Mine in Genk de eerste presentatieconcerten plaats. Lees hier een verslagje.
Dirigeren
Kurt Bikkembergs schreef de Official Song voor de World Choir Games 2020. Het lied 'listen' is nu reeds beschikbaar in verschillende bezettingen.
Podiumkans
330 koren uit 53 landen zijn momenteel ingeschreven voor de World Choir Games in Vlaanderen. En daarbij 109 Belgische koren!
Terug naar boven