Koorcoaching aanvragen? Dat kan hier

Sluiten

U bent hier

beVOICEd Zangdag

Bevoiced

Een nieuw aanbod tijdens deze 4e editie van beVOICEd: een zangdag voor individuele zangers en bezoekende koren (gelijke stemmen)! 

Meer weten over beVOICEd

Workshops en open singing

Voor de editie van 2023 nodigt Caloroso vzw de befaamde dirigent Basilio Astulez (Spanje) uit voor een workshop rond Baskische muziek. Basilio Astulez is de stichter van o.a. het befaamde kinder-jeugdkoor Leioa Kantika Korala, waarmee hij al diverse prijzen won.  

De happening start met een ‘Warming up’ waarin alle deelnemende koren in samenzang kennis maken met eenvoudig samenzangrepertoire en canons. Het vreugdevol samen zingen staat in dit eerste festivalblok centraal. In de ‘Open Singing’ slaan de deelnemende koren nogmaals de handen in elkaar. Ze laten zich betoveren door enkele eenvoudige, maar pittige en swingende liederen voor gelijkstemmig jeugdkoor. De bevlogen en energieke dirigent Tom Johnson neemt de zangers mee op sleeptouw tijdens deze twee samenzangmomenten.

Compositie in de kijker

Lara Denies nam de compositie-opdracht voor deze editie van BeVOICEd aan. Het nieuwe werk Nebulous Awakening wordt op 15 oktober 2023 gecreëerd door de aanwezige koren tijdens het concert. Heel benieuwd! Basilio Astulez zal alle (individuele en ) koorzangers op één lijn zetten tijdens de workshop ‘In the spotlight’. Hij gaat eveneens in gesprek met componiste Lara Denies om het werk klaar te stomen tegen het concert diezelfde dag.

Ook concert voor publiek

Op het einde van de festivaldag met workshops en open singing, geeft elk koor een kort concert waarin ze hun eigen repertoire aan de andere koren en publiek presenteren. Tickets voor dit concert zijn in de inschrijfprijs van deze zangdag (dagticket) inbegrepen.

Individuele dirigenten en/of koorzangers +25 schrijven in via de Study Tour!

Over beVOICEd

Wanneer

15 oktober 2023 van 10:00 tot 18:00

Wat

workshop

Waar

Kunstencentrum deSingel
Desguinlei 25, 2018 Antwerpen

Prijzen

€25.00
Basisprijs
Vanaf 11 zangers geldt een groepstarief.
Toegang tot het slotconcert is inbegrepen!

Individuele dirigenten en/of koorzangers +25 schrijven in via de Study Tour!

Wie

dirigenten
leerkrachten en studenten koordirectie

Contact

Caloroso vzw
bevoicedhappening@gmail.com
Terug naar boven