U bent hier

Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil. Samen met BOZAR en A Cœur Joie bouwen we aan een zingende stad over generaties, gender, etnische en culturele identiteit en geloofsovertuiging heen. Singing Brussels is voor iedereen die graag zingt of wil leren zingen. 

Singing Brussels Celebration Weekend 2020

Het Singing Brussels Celebration Weekend is een vaste waarde in de agenda van elke liefhebber van koormuziek en positieve vibes. Met een feestelijke openingsstoet, tal van concerten en zangworkshops op 6 & 7 juni 2020 in BOZAR. Een weekend lang laten de koorzangen het hart van Brussel sneller slaan. Laat deze kans niet aan je voorbijgaan en laat ook jouw stem opgaan in een duizendkoppig koor, geniet van tientallen zangkoren en bewonder het spektakel van 700 schoolkinderen in het kader van het muziekproject Cantania. 

Voorbereidende zangateliers met Voces8

Een uitnodiging aan koorleiders, zangers, koren en vocale ensembles, leerkrachten, muziekacademies, verenigingen en iedereen met een hart voor Brussel die ervan droomt om al zingend de stad op haar grondvesten te doen daveren. Samen met het Britse ensemble Voces8 nemen we de Henri Le Boeuf-zaal van BOZAR volledig in met gevarieerde vocale muziek. We bereiden ons voor tijdens een 4-tal ateliers onder leiding van Paul Smith van Voces8, van maart tot en mei 2020. 

Cantania, zangproject voor lagere scholen

Jaar na jaar zetten we alles op alles om Brusselse leerlingen en leerkrachten aan het zingen te krijgen en te houden en om hen het plezier van samen zingen te laten voelen. Of je noten kan lezen of niet, na de driedaagse workshop voor Brusselse leerkrachten in het Paleis voor Schone Kunsten heb je de smaak gegarandeerd te pakken.

We werken samen aan zangtechnieken als ritmiek, ademhaling of klankkleur, en we tonen hoe je op een spelende manier een zangstuk inoefent met je klas. Het Nationaal Orkest van België begeleidt en tovert het slotconcert om tot een feest. Brusselse scholen kunnen telkens in het voorjaar op dit project inschrijven. 

Waarom we dit doen

Om het plezier van het samen zingen opnieuw een centrale plek in onze maatschappij te geven. We ondersteunen, presenteren en creëren duurzame en vernieuwende zanginitiatieven als antwoord op maatschappelijk hete hangijzers als sociale cohesie, integratie en interculturele dialoog. Als artistiek platform wil Singing Brussels een plek zijn waar individuen en verenigingen, professionals en amateurs, het culturele werkveld en beleidsmakers elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en versterken in het vormgeven van hun zingende stad.

Nieuws

Koorwereld
Op woensdag 2 oktober concerteren Voces8 en BEvocaL samen in BOZAR. Dat wordt een zeer interessante en dynamische kruisbestuiving!
Festival
Adem in en zing uit volle borst mee in BOZAR. Gratis zangfestijn met workshops en vele koorconcerten! Hier het programma.
Kom (gratis) zingen, klappen, stampen, spelen en dansen met je kinderen op muziek uit de hele wereld tijdens Singing Brussels.
Blokkeer maar alvast zondag 5 mei tussen 10.00 en 19.00 u. in jullie agenda’s!

Editie 2020

21 maart 2020 tot 17 mei 2020
Brussel
zangers, koorgroepen
Met zijn unieke en toegankelijke aanpak bereidt Paul Smith je voor op het interactieve concert tijdens het Singing Brussels Celebration Weekend 2019.
6 juni 2020
Brussel
leerkrachten, kinderen
Op zaterdag 6 juni zingen honderden Brusselse leerlingen en leerkrachten een ode aan de vrede, vol vrolijke melodieën en klanken.
7 juni 2020
Brussel
zangers, koorgroepen
Samen met Singing Brussels nodigen we je uit om van onze hoofdstad een heuse zangstad te maken. Of je nu een professionele zanger bent, liefhebber of complete beginneling, kind of volwassen. Kom mee zingen!

Ook wie niet vertrouwd is met zingen of koorzang is meer dan welkom. We nodigen je uit om volop mee te zingen. En wie weet ontdek je dat verborgen talent?

Singing Brussels '18 I Aftermovie

Het Singing Brussels Celebration Weekend is jaarlijks in mei een vaste waarde in de agenda van elke liefhebber van koormuziek en positieve vibes. Met een feestelijke openingsstoet, tal van concerten en zangworkshops in BOZAR.

Cantania Brussels: the documentary

Meer weten over het schoolproject Cantania? Bekijk even deze reportageover de editie van het schooljaar 2016-17. We laten leerkrachten en leerlingen proeven van de inspirerende kracht van zingen. Ben je leerkracht lager onderwijs in Brussel en op zoek naar een project dat de creativiteit van kinderen aanscherpt?
Terug naar boven