U bent hier

Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil. Samen met BOZAR, MET-X, Födekam en A Cœur Joie bouwen we aan een zingende stad over generaties, gender, etnische en culturele identiteit en geloofsovertuiging heen. Singing Brussels is voor iedereen die graag zingt of wil leren zingen. 

Singing Brussels 2022: 19 juni

Singing Brussels Celebration is een vaste waarde in de agenda van elke liefhebber van koormuziek en positieve vibes. Op 19 juni verheffen we samen onze stemmen om de stad te doen zinderen en de zomer te verwelkomen met een bijzonder repertoire in de openbare ruimte. Zingen met iedereen en voor iedereen!  

Uitdagend traject

De geselecteerde koren gaan een uitdagend traject aan. Ze studeren nieuw repertoire in, gebaseerd op de Marokkaanse Chaabi-traditie en de arrangementen van Olivier Thomas. Dit door masterclasses, tutorials en repetities met Laïla Amezian en Olivier Thomas.

Twee centrale artiesten

Tijdens de editie van Singing Brussels 2022 zal er gewerkt worden rond het repertoire van twee centrale artiesten die op geheel eigenzinnige manier het koorgegeven een ander leven inblazen: het Caabi universum van Laïla Amezian en de vrolijke onomatopëen van Olivier Thomas. De nummers worden begeleid door fanfarecomposities onder leiding van Laurent Blondiau.

Zingen in de stad

Alle deelnemende koren spelen hun eigen repertoire, ergens in de publieke ruimte van Brussel en nemen deel aan het feestelijk slotevenement van het Brusselse justitiepaleis met een gezamenlijk ingestudeerd repertoire. 

Als artistiek platform wil Singing Brussels een plek zijn waar individuen en verenigingen, professionals en amateurs, het culturele werkveld en beleidsmakers elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en versterken in het vormgeven van hun zingende stad.

Let's Zing Ensemble 

Iedereen is welkom om mee te zingen. Je kunt individueel deelnemen, met je vrienden of met je zanggroep. Tussen 8 mei en 19 juni kan je deelnemen aan workshops om je hierop voor te bereiden. Schrijf je hier in.

Meer info

À Cœur Joie
Födekam
op de website van Bozar
op de website van MET-X

Nieuws

Podiumkans
Kom op zondag 19 juni met je koor zingen op het korenparcours van Singing Brussels!
Podiumkans
Op 19 juni kan je komen zingen in Brussel. Singing Brussels opent dit jaar de straten van de stad, en nodigt je uit om samen de stad te vullen met prachtige gezangen.
Festival
Bedankt iedereen om editie 2021 van Singing Brussels zo memorabel te maken! Bekijk hier de aftermovie.
Festival
Tussen 8 mei en 6 juni kan je deelnemen aan verschillende (online) workshops en ateliers.
Festival
Op 7 juni nodigen BOZAR en Koor&Stem je uit om deel te nemen aan verschillende online workshops over zingen, ritme en ademtechnieken...
Paul Smith
Festival
Op zondag 10 mei kan je de workshop voor Singing Brussels met Paul Smith live volgen via verschillende online kanalen.
Podiumkans
Doe op zondag 19 juni mee met Singing Brussels Marolles, een grote stadscantate in het kader van Fête de la Musique. Iedereen is welkom om mee te zingen.
Koorwereld
Op woensdag 2 oktober concerteren Voces8 en BEvocaL samen in BOZAR. Dat wordt een zeer interessante en dynamische kruisbestuiving!
Festival
Adem in en zing uit volle borst mee in BOZAR. Gratis zangfestijn met workshops en vele koorconcerten! Hier het programma.
Kom (gratis) zingen, klappen, stampen, spelen en dansen met je kinderen op muziek uit de hele wereld tijdens Singing Brussels.
Blokkeer maar alvast zondag 5 mei tussen 10.00 en 19.00 u. in jullie agenda’s!
Een klasproject voor Brusselse leerlingen van het 3-6de leerjaar. Meld nu je klas aan voor de editie van het volgende schooljaar.

Singing Brussels voorbije edities

In 2020 en 2021 nodigden BOZAR en Koor&Stem je uit om online deel te nemen aan verschillende workshops. Onze doelstelling: met elkaar in contact te blijven, ondanks de afstand. De filmpjes van de voorbereidende workshops, de sessies van de dag zelf én de aftermovie kan je hier herbekijken en herbeleven!

AANMELDEN korenparcours

Op zondag 19 juni vullen de Brusselse straten zich met koormuziek in het kader van Singing Brussels. Langs een parcours kunnen wandelaars zich muzikaal laten verrassen. Voor dit korenparcours zijn we nog op zoek naar koren die willen deelnemen.

Heb je zin om je repertoire aan een publiek te tonen, op een bruisende en hopelijk zonnige dag? Je zingt 15 à 30 minuten (in overleg), je krijgt een mooie publieke plek waar je kan optreden en op het slotmoment zingen alle koren samen een gemeenschappelijk lied.  Je contactpersoon bij Koor&Stem is Valerie Konings (valerie.konings [at] koorenstem.be) en aanmelden kan via onderstaand formiulier.

Jouw koor

Is je koor aangesloten bij Koor&Stem?

Wist je dat er 1000 koren in Vlaanderen lid zijn van Koor&Stem? En lid worden kan al voor €90 per jaar per groep. Lees hier alles over de voordelen van het lidmaatschap. Meer info

Wat is de samenstelling van je groep?
Mag een indicatief cijfer zijn, exacte aantal kan later worden bijgesteld!


Contactpersoon

Op welke dag komen jullie?
Wil je ons nog iets vertellen?

We respecteren jouw privacy en verwerken persoonsgegeven met zorg. Lees hier onze privacyverklaring

Terug naar boven