U bent hier

Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil. Samen met BOZAR en A Cœur Joie bouwen we aan een zingende stad over generaties, gender, etnische en culturele identiteit en geloofsovertuiging heen. Singing Brussels is voor iedereen die graag zingt of wil leren zingen. 

Singing Brussels Celebration Weekend

Een feestelijke tweedaagse vol met concerten, workshops en zangsessies in het Paleis voor Schone Kunsten.  De volgende editie valt op 5 en 6 mei 2018 en heeft als thema ‘The Sound of change’, ook het jaarthema in BOZAR. Gedurende het hele seizoen hoor je in BOZAR hoe muzikanten en componisten schokkende gebeurtenissen als de Russische Revolutie of de Eerste Wereldoorlog beleefd hebben en hoe ze hun ervaringen in muziek hebben omgezet. 

Zangateliers en samenzang met Voces8

Een uitnodiging aan koorleiders, zangers, koren en vocale ensembles, leerkrachten, muziekacademies, verenigingen en iedereen met een hart voor Brussel die ervan droomt om al zingend de stad op haar grondvesten te doen daveren. Samen met het Britse ensemble Voces8 nemen we de Henri Le Boeuf-zaal van BOZAR volledig in met gevarieerde vocale muziek. We bereiden ons voor tijdens een 5-tal ateliers onder leiding van Paul Smith van Voces8, vanaf oktober 2017. 

Cantania, zangproject voor lagere scholen

Jaar na jaar zetten we alles op alles om Brusselse leerlingen en leerkrachten aan het zingen te krijgen en te houden en om hen het plezier van samen zingen te laten voelen. Of je noten kan lezen of niet, na de driedaagse workshop voor Brusselse leerkrachten in het Paleis voor Schone Kunsten heb je de smaak gegarandeerd te pakken. We werken samen aan zangtechnieken als ritmiek, ademhaling of klankkleur, en we tonen hoe je op een spelende manier een zangstuk inoefent met je klas. Het Nationaal Orkest van België begeleidt en tovert het slotconcert om tot een feest. Brusselse scholen kunnen telkens in het voorjaar op dit project inschrijven. 

Waarom we dit doen

Om het plezier van het samen zingen opnieuw een centrale plek in onze maatschappij te geven. We ondersteunen, presenteren en creëren duurzame en vernieuwende zanginitiatieven als antwoord op maatschappelijk hete hangijzers als sociale cohesie, integratie en interculturele dialoog. Als artistiek platform wil Singing Brussels een plek zijn waar individuen en verenigingen, professionals en amateurs, het culturele werkveld en beleidsmakers elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en versterken in het vormgeven van hun zingende stad.

Editie 2018-19

Weldra meer info!

Voor wie al zingt is Singing Brussels een kans om andere zangers te ontmoeten, om beter te worden en om samen te werken met uitstekende dirigenten. Ook wie niet vertrouwd is met zingen of koorzang is meer dan welkom. We nodigen je uit om volop mee te zingen. En wie weet ontdek je dat verborgen talent?

Singing Brussels '18 I Aftermovie

Het Singing Brussels Celebration Weekend is jaarlijks in mei een vaste waarde in de agenda van elke liefhebber van koormuziek en positieve vibes. Met een feestelijke openingsstoet, tal van concerten en zangworkshops in BOZAR.

Cantania Brussels: the documentary

Meer weten over het schoolproject Cantania? Bekijk even deze reportageover de editie van het schooljaar 2016-17. We laten leerkrachten en leerlingen proeven van de inspirerende kracht van zingen. Ben je leerkracht lager onderwijs in Brussel en op zoek naar een project dat de creativiteit van kinderen aanscherpt?

Nieuws

Een klasproject voor Brusselse leerlingen van het 3-6de leerjaar. Meld nu je klas aan voor de editie van het volgende schooljaar.
Tijdens het Singing Brussels Celebration Weekend geven Sterre De Raedt en Moufadhel Adhoum een gratis workshop Sing Me In.
Podiumkans
De volgende repetitie voor het zangmoment op 30 juni vindt plaats op 23 juni. Doe mee met het community choir olv Peter Spaepen.