U bent hier

Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil. Samen met BOZAR, Födekam en A Cœur Joie bouwen we aan een zingende stad over generaties, gender, etnische en culturele identiteit en geloofsovertuiging heen. Singing Brussels is voor iedereen die graag zingt of wil leren zingen. 

Singing Brussels Celebration 2021: 10 mei - 6 juni

Singing Brussels Celebration is een vaste waarde in de agenda van elke liefhebber van koormuziek en positieve vibes. Dit jaar geen weekend, maar een hele maand vol workshops en inspiratie! De stem en het lichaam staan centraal. Doe me en voel de vibrerende kracht van body drumming, kom tot rust met een workshop klankyoga, hernieuw je energie met een workshop stepping en ervaar nog veel meer. Het maakt niet uit of je een doorwinterde zanger bent, of slechts af en toe neuriet tijdens de afwas. Iedereen kan deelnemen en krijgt de kans zjn/haar stem te (her)ontdekken! 

Workshops met Paul Smith van VOCES8

Tijdens een 4-tal digitale workshops ga je onder leiding van Paul Smith aan de slag. Een uitnodiging aan koorleiders, zangers, koren en vocale ensembles, leerkrachten, muziekacademies, verenigingen en iedereen met een hart voor zingen kan deelnemen. Meer info hierover vanaf midden april.

Cantania, zangproject voor lagere scholen

Jaar na jaar zetten we alles op alles om Brusselse leerlingen en leerkrachten aan het zingen te krijgen en te houden en om hen het plezier van samen zingen te laten voelen. Of je noten kan lezen of niet, na de driedaagse workshop voor Brusselse leerkrachten in het Paleis voor Schone Kunsten heb je de smaak gegarandeerd te pakken.

We werken samen aan zangtechnieken als ritmiek, ademhaling of klankkleur, en we tonen hoe je op een spelende manier een zangstuk inoefent met je klas. Het Nationaal Orkest van België begeleidt en tovert het slotconcert om tot een feest. Brusselse scholen kunnen telkens in het voorjaar op dit project inschrijven. 

Waarom we dit doen

Om het plezier van het samen zingen opnieuw een centrale plek in onze maatschappij te geven. We ondersteunen, presenteren en creëren duurzame en vernieuwende zanginitiatieven als antwoord op maatschappelijk hete hangijzers als sociale cohesie, integratie en interculturele dialoog. Als artistiek platform wil Singing Brussels een plek zijn waar individuen en verenigingen, professionals en amateurs, het culturele werkveld en beleidsmakers elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en versterken in het vormgeven van hun zingende stad.

Nieuws

Festival
Tussen 8 mei en 6 juni kan je deelnemen aan verschillende (online) workshops en ateliers.
Festival
Op 7 juni nodigen BOZAR en Koor&Stem je uit om deel te nemen aan verschillende online workshops over zingen, ritme en ademtechnieken...
Paul Smith
Festival
Op zondag 10 mei kan je de workshop voor Singing Brussels met Paul Smith live volgen via verschillende online kanalen.
Koorwereld
Op woensdag 2 oktober concerteren Voces8 en BEvocaL samen in BOZAR. Dat wordt een zeer interessante en dynamische kruisbestuiving!

Kalender

wrapper

@ online
14 mei 2021 tot 4 juni 2021
Online
zangers, koorgroepen
Ontdek de onuitputtelijke kracht van meditatief zingen, een zangpraktijk waarbij vibraties van klanken centraal staan.

wrapper

@ online
13 mei 2021
Online
zangers, koorgroepen
Heb je er al van gedroomd te kunnen beatboxen? Supernova Beatbox, drievoudig Belgisch kampioen beatbox, laat je kennismaken met de basisprincipes van de mondritmiek.

wrapper

@ online
20 mei 2021
Online
zangers, koorgroepen
Zin om voluit samen te zingen? Van dit samenzangmoment wordt iedereen vrolijk. Geniet van dit bad vol positieve energie en verbondenheid.

wrapper

@ online
27 mei 2021
Online
zangers, koorgroepen
Ontdek de ongelooflijke rijkdom van de Cubaanse cultuur en de Afro-Cubaanse muziek met Gwenaël Francotte.

Singing Brussels ONLINE

In 2020 en 2021 nodig(d)en BOZAR en Koor&Stem je uit om online deel te nemen aan verschillende workshops. Onze doelstelling: met elkaar in contact te blijven, ondanks de afstand. De filmpjes van de voorbereidende workshops maar ook de sessies van de dag zelf kan je hier herbekijken en herbeleven!

Terug naar boven