U bent hier

Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil. Samen met BOZAR, Födekam en A Cœur Joie bouwen we aan een zingende stad over generaties, gender, etnische en culturele identiteit en geloofsovertuiging heen. Singing Brussels is voor iedereen die graag zingt of wil leren zingen. 

Singing Brussels Celebration 2020

Singing Brussels Celebration is een vaste waarde in de agenda van elke liefhebber van koormuziek en positieve vibes. Singing Brussels Celebration 2020 zou plaatsvinden op zondag 7 juni in BOZAR. Om evidente redenen kon dat helaas niet in de gebruikelijke vorm maar planden we een hele dag lang online workshops, concerten en andere verrassingen rond het thema 'Live, Love, Sing'. Nu ook hier te herbeleven.

Voorbereidende zangateliers met Voces8

Een uitnodiging aan koorleiders, zangers, koren en vocale ensembles, leerkrachten, muziekacademies, verenigingen en iedereen met een hart voor Brussel die ervan droomt om al zingend de stad op haar grondvesten te doen daveren. Samen met het Britse ensemble Voces8 nemen we de Henri Le Boeuf-zaal van BOZAR volledig in met gevarieerde vocale muziek. We bereiden ons voor tijdens een 4-tal ateliers onder leiding van Paul Smith van Voces8, van maart tot en mei 2020. Deze workshops kan je online volgen en herbekijken.

Cantania, zangproject voor lagere scholen

Jaar na jaar zetten we alles op alles om Brusselse leerlingen en leerkrachten aan het zingen te krijgen en te houden en om hen het plezier van samen zingen te laten voelen. Of je noten kan lezen of niet, na de driedaagse workshop voor Brusselse leerkrachten in het Paleis voor Schone Kunsten heb je de smaak gegarandeerd te pakken.

We werken samen aan zangtechnieken als ritmiek, ademhaling of klankkleur, en we tonen hoe je op een spelende manier een zangstuk inoefent met je klas. Het Nationaal Orkest van België begeleidt en tovert het slotconcert om tot een feest. Brusselse scholen kunnen telkens in het voorjaar op dit project inschrijven. 

Waarom we dit doen

Om het plezier van het samen zingen opnieuw een centrale plek in onze maatschappij te geven. We ondersteunen, presenteren en creëren duurzame en vernieuwende zanginitiatieven als antwoord op maatschappelijk hete hangijzers als sociale cohesie, integratie en interculturele dialoog. Als artistiek platform wil Singing Brussels een plek zijn waar individuen en verenigingen, professionals en amateurs, het culturele werkveld en beleidsmakers elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en versterken in het vormgeven van hun zingende stad.

Singing Brussels | Aftermovie | BOZAR

Singing Brussels Celebration is een jaarlijkse afspraak in de agenda van elke liefhebber van koormuziek en positieve vibes. Op 7 juni 2020 werd een online event voorzien. Hier kan je de aftermovie bekijken!

Nieuws

Festival
Op 7 juni nodigen BOZAR en Koor&Stem je uit om deel te nemen aan verschillende online workshops over zingen, ritme en ademtechnieken...
Paul Smith
Festival
Op zondag 10 mei kan je de workshop voor Singing Brussels met Paul Smith live volgen via verschillende online kanalen.
Koorwereld
Op woensdag 2 oktober concerteren Voces8 en BEvocaL samen in BOZAR. Dat wordt een zeer interessante en dynamische kruisbestuiving!
Festival
Adem in en zing uit volle borst mee in BOZAR. Gratis zangfestijn met workshops en vele koorconcerten! Hier het programma.

Singing Brussels goes live

Op 7 juni nodigden BOZAR en Koor&Stem je uit om online deel te nemen aan verschillende workshops. Onze doelstelling: met elkaar in contact te blijven, ondanks de afstand. De filmpjes van de voorbereidende workshops maar ook de sessies van de dag zelf kan je hier herbekijken en herbeleven!

Terug naar boven