U bent hier

De coronacrisis heeft een enorme impact op de koorwereld. Repetities kunnen niet plaatsvinden, concerten werden geannuleerd. Echt samen zingen is iets dat we met z’n allen heel hard missen. Gelukkig zien we online al vele fijne initiatieven om dan toch virtueel even samen te zingen. Maar onder de noemers #zinginuwkot zet Koor&Stem jullie geregeld van thuis uit aan het zingen!

Onze coaches vanuit hun kot...

Meer dan 20 filmpjes stelden we ter beschikking de voorbije weken, voor (koor)zangers met vocale tips en tricks, voor dirigenten met inspiratie en repertoiresuggesties. Wekelijks nog trakteren we op woensdag de kinderen op een leuk en uitdagend muzikaal filmpje.  Mis het niet en volg de Facebookpagina van Koor&Stem of een van onze andere sociale media... Toch een filmpje gemist? Geen nood, je vindt ze ook allemaal onderaan op deze pagina terug. 

Doewapliedjes digitaal beschikbaar

Ook mooi meegenomen in tijden van corona: al onze Doewapliedjes zijn digitaal beschikbaar via onze webshop. Met daarbij een vrolijk en nieuw gecomponeerd handenwaslied, gratis te verkrijgen inclusief partituur. Want onder de noemer Doewap zingen we met leerlingen en leerkrachten op school. Aan de hand van attractief liedmateriaal, vormingen voor leerkrachten, schoolzangdagen, pedagogische studiedagen voor schoolteams en tal van andere initiatieven op maat voor scholen vormen we je school om tot een zingende school. 

Online inspiratie voor dirigenten

De trouwe bezoeker van Koorklank.be heeft het ondertussen gemerkt. Onze website voor dirigenten zit in een nieuw kleedje en is aan een tweede leven begonnen. Je vindt er meer partituren dan ooit en de catalogus groeit gestaag aan. Neem zeker een kijkje en laat je inspireren. Je maakt er kennis met koorcomponisten uit Vlaanderen en hun werk. Heel recent nog werden de winnende composities van de allereerste Vic Nees Compositiewedstrijd er ter beschikking gesteld!

Links

Meer weten over Doewap
Digitaal aanbod in webshop
Ga naar Koorklank.be 

Blijf op de hoogte

Volg ons op social media en schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief.

Nieuws

Internationaal
MoSaIC-artiesten van over heel Europa maakten samen een virtuele versie van "O Mio Bela Madonina', een traditioneel Milanees lied.
Advies
De versoepelingen op het vlak van onderwijs, sport en jeugd doen ons ook verlangen naar het hernemen van onze favoriete hobby. Toch vragen we nog even geduld.
Zingen op school
Langzaamaan komen we terug uit ons kot. En handen wassen zàl je met dit vrolijke lied van Mirjam de Wit!
Festival
Op 7 juni nodigen BOZAR en Koor&Stem je uit om deel te nemen aan verschillende online workshops over zingen, ritme en ademtechnieken...
Advies
Jouw bijdrage maakt een wezenlijk verschil, dus nodigen we je graag uit om deel te nemen aan deze enquête.
Advies
Naar aanleiding van bekendmaking exitstrategie, in lijn met andere amateurkunstenorganisaties en vertrouwend op gezond verstand.
Paul Smith
Festival
Op zondag 10 mei kan je de workshop voor Singing Brussels met Paul Smith live volgen via verschillende online kanalen.
Advies
In navolging van Unisono en deAuteurs, laat nu ook Semu weten dat er een tegemoetkoming mogelijk is tijdens deze coronatijden.
Dirigeren
Onze website voor dirigenten is aan een tweede leven begonnen en terwijl we vroeger focusten op hedendaagse koormuziek, verbreden we nu ook het aanbod.
Zingen op school
#zinginuwkot met Doewap. Elke woensdag dagen we je kinderen uit met een muzisch spel voor in de klas dat je ook thuis veel plezier bezorgt!
Koorwereld
Dat wordt dan in mei 2021 uitzonderlijk één enkele editie voor zowel jeugd- en kinderkoren als voor instrumentale ensembles.
Koorwereld
Knap hoeveel koren uit Vlaanderen en Brussel op korte tijd hun eigen virtual choir lanceren! We stelden een eerste overzicht en YouTube-playlist samen.
Voor wie extra tijd heeft om te componeren deze dagen: indienen kan nog tot maandag 20 april 12:00.
Koor&Stem vzw
De gezondheid, het welzijn en de veiligheid van de deelnemende koren, de meereizende supporters en de vele fans en bezoekers in Vlaanderen is nu het allerbelangrijkste.
Amateurkunsten
De reeks Cultuur in Nood van De Standaard stond op 19 mei stil bij het wel en wee van sociaal-culturele en amateurkunstenorganisaties in coronatijden.
Advies
Koor&Stem vzw vindt het belangrijk om de koorwereld te informeren en te sensibiliseren.

Online sessies

ONLINE
7 juni 2020
Thuis
zangers, dirigenten, kinderen
Paul Smith (VOCES8) biedt je een dynamische participatieve workshop aan, hij zal je begeleiden met een unieke leermethode die voor iedereen toegankelijk is.
ONLINE
7 juni 2020
Thuis
zangers, koorgroepen
Op 7 juni nodigen BOZAR en Koor&Stem je uit om deel te nemen aan verschillende online workshops . Raadpleeg hier het programma van de dag.
ONLINE
7 juni 2020
Thuis
zangers, dirigenten, kinderen
FootboxG (Urban Center Brussels), Belgisch beatbox-kampioen in 2018 en 2019, zal je op een speelse en fantasierijke manier kennis laten maken met deze discipline.
ONLINE
7 juni 2020
Thuis
zangers, dirigenten, kinderen
Anita Daulne laat je kennismaken met drie Afrikaanse en Aboriginal liedjes die voor iedereen toegankelijk zijn.

Onze coaches vanuit hun kot

Meer dan 20 filmpjes stelden we ter beschikking de voorbije weken, voor (koor)zangers met vocale tips en tricks, voor dirigenten met inspiratie en repertoiretips. Wekelijks nog trakteren we op woensdag de kinderen op een leuk en uitdagend muzikaal filmpje.   Uiteraard zien we graag wie hiermee aan de slag gaat... Deel dat op social media en gebruik de hashtag #zinginuwkot

Coronamaatregelen

Momenteel bevinden we ons middenin een exitstrategie in verschillende fasen, om langzaamaan het publieke en sociale leven opnieuw op te starten. Hier vind je ons advies naar aanleiding van de bekendmaking daarvan, in lijn met andere amateurkunstenorganisaties en vertrouwend op gezond verstand.

Terug naar boven