U bent hier

De coronacrisis heeft een enorme impact op de koorwereld. Repetities kunnen niet plaatsvinden, concerten werden geannuleerd. Echt samen zingen is iets dat we met z’n allen heel hard missen. Gelukkig zien we online al vele fijne initiatieven om dan toch virtueel even samen te zingen. Maar onder de noemers #zinginuwkot zet Koor&Stem jullie geregeld van thuis uit aan het zingen!

Onze coaches vanuit hun kot...

Meer dan 20 filmpjes stelden we ter beschikking de voorbije weken, voor (koor)zangers met vocale tips en tricks, voor dirigenten met inspiratie en repertoiresuggesties. Wekelijks nog trakteren we op woensdag de kinderen op een leuk en uitdagend muzikaal filmpje.  Mis het niet en volg de Facebookpagina van Koor&Stem of een van onze andere sociale media... Toch een filmpje gemist? Geen nood, je vindt ze ook allemaal onderaan op deze pagina terug. 

Doewapliedjes digitaal beschikbaar

Ook mooi meegenomen in tijden van corona: al onze Doewapliedjes zijn digitaal beschikbaar via onze webshop. Met daarbij een vrolijk en nieuw gecomponeerd handenwaslied, gratis te verkrijgen inclusief partituur. Want onder de noemer Doewap zingen we met leerlingen en leerkrachten op school. Aan de hand van attractief liedmateriaal, vormingen voor leerkrachten, schoolzangdagen, pedagogische studiedagen voor schoolteams en tal van andere initiatieven op maat voor scholen vormen we je school om tot een zingende school. 

Online inspiratie voor dirigenten

De trouwe bezoeker van Koorklank.be heeft het ondertussen gemerkt. Onze website voor dirigenten zit in een nieuw kleedje en is aan een tweede leven begonnen. Je vindt er meer partituren dan ooit en de catalogus groeit gestaag aan. Neem zeker een kijkje en laat je inspireren. Je maakt er kennis met koorcomponisten uit Vlaanderen en hun werk. Heel recent nog werden de winnende composities van de allereerste Vic Nees Compositiewedstrijd er ter beschikking gesteld!

Links

Meer weten over Doewap
Digitaal aanbod in webshop
Ga naar Koorklank.be 

Blijf op de hoogte

Volg ons op social media en schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief.

Nieuws

Festival
Dit jaar geen weekend, maar een hele maand Singing Brussels! Tussen 8 mei en 6 juni kan je deelnemen aan verschillende (online) workshops en ateliers.
Advies
Na het pauzeren van het buitenplan op 19 maart nam het overlegcomité van 24 maart ook strengere maatregelen in onderwijs, werk, winkels, vrije tijd, ...
Festival
Jawel, de games gaan door en zullen worden georganiseerd in de herfstvakantie, van 30 oktober tot 7 november 2021.
Advies
Sinds 8 maart 2021 gelden er enkele voorzichtige versoepelingen om samen te zingen.
Advies
Je kan als vereniging contact opnemen met SEMU en ontvangt dan een formulier met enkele keuzeopties.
Advies
Hier lees je de regels rond buitenschoolse activiteiten, die ingaan vanaf 1 februari 2021.
Zingen op school
De laatste weken hebben we onze Doewapfilmpjes uitgebreid! Om in de school of gewoon thuis met je kinderen te zingen. Hier te herbekijken.
Advies
Een (culturele) lockdown dus. Dit betekent dat repetities, concerten, fysieke vergaderingen en andere kooractiviteiten niet kunnen.
Advies
We gaan in code rood en als organisator moet je dan verplicht een oppervlakte van 10m² per persoon voorzien.
#veiligsamenzingen
Maar er is géén impact op kooractiviteiten die strikt verlopen volgens de regels van het basisprotocol cultuur.
#veiligsamenzingen
Sinds 21 september in het basisprotocol cultuur: we kunnen blijven zingen in code oranje en afstandsmaatregelen en mondmaskergebruik wijzigen een beetje.
#veiligsamenzingen
Koor&Stem kan niet akkoord gaan met de wijzigingen in de 6e versie van het basisprotocol.
#veiligsamenzingen
Daarin staan enkele belangrijke wijzigingen die we onder de aandacht willen brengen. 
Advies
Activiteiten (ook repetities) mogen opnieuw plaatsvinden volgens de door de bevoegde minister(s) goedgekeurde sectorale protocollen.
Amateurkunsten
De verstrengde maatregelen, en de communicatie errond, in de provincie Antwerpen verhitten de gemoederen. We vragen overleg en dialoog!
Advies
Wat verandert er wel of niet voor koren? Een update naar aanleiding van het ministeriële besluit van 29 juli.

Onze coaches vanuit hun kot

Meer dan 20 filmpjes stelden we ter beschikking de voorbije weken, voor (koor)zangers met vocale tips en tricks, voor dirigenten met inspiratie en repertoiretips. Wekelijks nog trakteren we op woensdag de kinderen op een leuk en uitdagend muzikaal filmpje.   Uiteraard zien we graag wie hiermee aan de slag gaat... Deel dat op social media en gebruik de hashtag #zinginuwkot

Coronamaatregelen voor koren

Samen met het volledige openbare leven viel het koorleven abrupt stil op 12 maart 2020. Het werden bijzondere maanden, waar we allemaal 'in ons kot' moesten blijven om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.  Op 25 juni keurde de minister van Cultuur de tweede versie van het basisprotocol Cultuur goed. Deze versie geldt voor fase 4 van het afbouwplan en is van toepassing vanaf 1 juli 2020. Zingen in groep is dan opnieuw mogelijk, onder bepaalde voorwaarden.

Toolkit corona

Terug naar boven